Варення зі слив — рецепти різних способів приготування

2. Простий рецепт варення з слив

Я вважаю цей рецепт самим простим, так як вариться варення в один прийом. Не треба наполягати масу цілодобово кілька разів. Пропоную спробувати.

Інгредієнти:

  • Кілограм слив в очищеному вигляді
  • Кілограм цукрового піску

Приготування:

1. Сливи добре миємо, відбираємо всі зіпсовані, викидаємо їх. Розрізаємо на 2 частини, видаляємо кісточку. Можна нарізати на половинки кілька частин, за бажанням.

2. Кладемо в посуд для варіння.

3. Якщо ви запланували варку за день, то краще засипати фрукти цукром на ніч. Це необов’язково, але потім воно звариться швидше. Якщо використовуєте багато ягід, то краще пересипати шарами – слива-цукор-слива-цукор і так далі. Якщо 1-2 кілограми, то можна просто засипати цукром і потрясти посуд. Залишити на столі до наступного дня. Якщо в приміщенні спекотно, можна прибрати в холодильник.

4. Зранку ставимо на плиту. Як тільки вміст закипить, проваримо до бажаної консистенції.

Я перевіряю сироп на готовність. Капаю його на плоске блюдечко. Зубочисткою або виделкою поділяю крапельку на 2 частини. Якщо в цю ж секунду краю знову не зійдуться, то можна вимикати.

5. Розкладаємо по стерилізованим банкам, до самого верху. Закрутити чистими кришками. До остигання ми їх перевернемо і тепло вкриємо. Потім зберігаємо в підвалі.