Варення зі слив — рецепти різних способів приготування

Інгредієнти для отримання кілограма повидла:

  • 5 кілограм очищених злив

Для цього десерту підійдуть фрукти сорти Бистрицька або Угорка.

Приготування:

1. Сливи звільняємо від кісточки. Якщо на плодах є невеликі ураження гниллю або іншими подпорченностями, то можна просто зрізати їх, з гарним запасом на неушкоджену частину. Сильно зіпсовані без роздумів викидаємо. Не концентруйте увагу на рівності часточок, адже вони потім все одно розваряться і втратять форму.

2. Укладаємо їх у чисту каструлю з товстим дном і стінками. Включаємо нагрівання. Якщо соковиті фрукти, то води можна не додавати. В іншому випадку, можна трохи підлити. Після скипання проваримо масу півтора-два години. Потім вимкнемо її і залишимо у спокої приблизно на добу.

3. Тепер знову повертаємо її на плиту. На цей раз будемо варити вже годину-півтора, часто помішуючи. Знову вимикаємо і залишаємо ще на добу.

4. На третій день знову кип’ятимо варення. Уварюють його до бажаної консистенції. Якщо вам здасться, що трьох варок вам мало, можна знову залишити масу до наступного дня, а потім повторити варіння.

5. Розфасовуємо по стерильним банкам остигле повидло. Накривати кришками відразу не потрібно. Залиште їх на сонечку або просто на кухонному столі, поки не утвориться подсохшая скоринка. При цьому краще прикрити марлею, щоб на поверхню не лягала пил. Закрити капроновими кришками і зберігати в прохолодному, темному місці.