Варення з ревеню, рецепти приготування смачного варення на зиму

5. Варення з ревеню з бананом

З бананом таке варення виходить ще ніжніше. Спробуйте самі!

Інгредієнти:

  • 400 грам ревеню;
  • 2 стиглих банана середнього розміру;
  • 350 грам цукрового піску.

Приготування:

1.Ревінь промити і очистити. Це легко зробити ножем, знімаючи довгі стрічки з поверхні стебла. Нарізати кубиками середнього розміру.

2.Засипати цукровим піском, розмішати і залишити хвилин на 20. Коли цукор трохи розійдеться, ревінь випустить сік, то можна вже ставити масу на плиту.

3.Коли маса закипить, її потрібно проварити кілька хвилин. Після чого полум’я плити можна вимикати. Зняти пінку і залишити хвилин на 15. Так шматочки просочаться сиропом і маса трохи охолоне.

4.Банан очистити і нарізати кубиками. Надіслати до ревеню і знову повернути на плиту. Помішуючи, варити після закипання близько 10 хвилин. Шматочки повинні зберегти форму.

5.В стерилізовані банки потрібно щільно закласти гарячу масу з ревеню і банана. Щільно закрити кришками і відразу ж поставити догори дном. Щільно вкрити ковдрою або товстим рушником. Коли вони повністю охолонуть (це займає приблизно 12 годин), можна вже переносити їх в льох або холодильник.