Варення з ревеню, рецепти приготування смачного варення на зиму

Інгредієнти:

  • Ревінь – один кілограм;
  • Цукровий пісок – півтора кілограма;
  • Яблука – одна штука середнього розміру;
  • Апельсини – 2 штуки.

Приготування:

1.Стебла ревеню дуже добре промити. Очистити їх від шкірки. Можна не робити цього, якщо рослина зовсім молоде.

2.Нарізати на кубики невеликого розміру. Відправити в емальований посуд для подальшої варіння.

3.Яблука і апельсини помити. Яблука нарізати навпіл і вирізати серцевину. М’якоть нарізати кубиками. Надіслати до ревеню. Цедру з апельсина стерти теркою. Саму м’якоть нарізати шматочками невеликого розміру, видаливши насіння. Відправити в основну масу. Засипати цукром і всі дуже старанно розмішати. Залишити в такому вигляді на 4 години. Час від часу потрібно перемішувати.

4.Встановити на плиті. Коли маса закипить, варити 25 хвилин на невеликій потужності, знімаючи при цьому пінку.

5.Банки підготувати. Їх потрібно промити і простерилізувати. Прокип’ятити кришки. Як тільки звариться маса, розподілити її по підготовленій тарі. Щільно закупорити і встановити на кришки. Вкрити ковдрою і залишити до наступного дня.