Інгредієнти:
- Ревінь – один кілограм;
- Цукровий пісок – півтора кілограма;
- Яблука – одна штука середнього розміру;
- Апельсини – 2 штуки.
Приготування:
1.Стебла ревеню дуже добре промити. Очистити їх від шкірки. Можна не робити цього, якщо рослина зовсім молоде.
2.Нарізати на кубики невеликого розміру. Відправити в емальований посуд для подальшої варіння.
3.Яблука і апельсини помити. Яблука нарізати навпіл і вирізати серцевину. М’якоть нарізати кубиками. Надіслати до ревеню. Цедру з апельсина стерти теркою. Саму м’якоть нарізати шматочками невеликого розміру, видаливши насіння. Відправити в основну масу. Засипати цукром і всі дуже старанно розмішати. Залишити в такому вигляді на 4 години. Час від часу потрібно перемішувати.
4.Встановити на плиті. Коли маса закипить, варити 25 хвилин на невеликій потужності, знімаючи при цьому пінку.
5.Банки підготувати. Їх потрібно промити і простерилізувати. Прокип’ятити кришки. Як тільки звариться маса, розподілити її по підготовленій тарі. Щільно закупорити і встановити на кришки. Вкрити ковдрою і залишити до наступного дня.