Вареники з картоплею


Найкращий рецепт приготування ароматних вареників з картоплею і смаженою цибулькою.

Інгредієнти

  • 3 склянки

    — мука

  • 3 шт.

    — картопля (для тіста)

  • 6-7 шт.

    — картопля (для начинки)

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 100 гр.

    — вершкове масло

  • 1/2-1 стакан

    — вода (холодна)

  • 3 щіпки

    — кріп (сушений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Картопля для тіста відварюємо в шкірці, для начинки — очищений. У готову картоплю для начинки викладаємо 50 гр. масла, 2 пучки кропу і розминаємо в пюре. Картоплю для тіста очищаємо і розминаємо виделкою.


    На поверхню насипаємо борошно, викладаємо підготовлену картоплю для тіста, яйця, сіль і замішуємо тісто, поступово додаючи холодну воду. Тісто повинне вийти ніжним.


    Готове тісто з борошном розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо склянкою кола, за розміром більше ніж на пельмені.


    На підготовлені кола викладаємо картопляну начинку.


    Щільно з’єднуємо краю.


    Викладаємо вареники на відстані один від одного і, якщо вся партія не піде на приготування, то відправляємо вареники в морозильну камеру.


    Викладаємо підготовлені вареники в киплячу солону воду, акуратно помішуючи і, як вареники спливуть, варимо 2-3 хвилини.

  • Обсмажуємо нарізану цибулю у вершковому маслі, викладаємо ароматні гарячі вареники, перемішуємо, посипаємо щіпка сушеного кропу і розкладаємо по тарілках. Приємного апетиту!