Чакапулі — національне грузинське блюдо. Ароматна тушкована телятина (або баранина) в білому вині з великою кількістю свіжих трав (кінза, зелена цибуля, естрагон, зелений часник) і зеленими сливами. Сезон такої страви пізня весна.
Інгредієнти
-
1 кг.
— яловичина (телятина)
-
300 гр.
— кінза (свіжа)
-
300 гр.
— зелена цибуля
-
300 гр.
— естрагон (свіжий)
-
200 гр.
— слива (зелена)
-
1-2 стебла
— часник (зелений)
-
100 гр.
— вершкове масло
-
0,5 літра
— вино (біле)
-
за смаком
— перець (свіжий зелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Телятину добре промиваємо та нарізаємо на шматочки.
Свіжі кінзу, зелену цибулю, естрагон (тархун), часник, зелений перець дрібно нарізаємо, викладаємо все в миску (крім перцю) і перемішуємо рукою.
У каструлю викладаємо шарами підготовлену зелень і шматочки телятини: зелень (1/3 частину), телятину (1/2 частина), зелень (1/3 частина).
Зверху зелені рівномірно розподіляємо шматочки вершкового масла, додаємо зелений перець і залишки телятини.
Потім викладаємо залишки зелені, рівномірно розподіляємо всю зелену сливу і акуратно вливаємо біле вино. Ставимо каструлю з зеленню і телятиною накритою на повільний вогонь.
Тушкуємо Чакапулі 40-50 хвилин, як тільки м’ясо буде готове, солимо і перемішуємо ароматну телятину з зеленню. Чакапулі готується тільки у вині, додатково води не потрібно. Ваша кухня наповниться такими ароматами, що не зможете втриматися, щоб не взяти на пробу шматочок з каструлі.
Чакапулі подаємо як самостійне блюдо з вином і свіжим хлібом. Приємного апетиту!