Тушкована телятина з зеленню Чакапулі


Чакапулі — національне грузинське блюдо. Ароматна тушкована телятина (або баранина) в білому вині з великою кількістю свіжих трав (кінза, зелена цибуля, естрагон, зелений часник) і зеленими сливами. Сезон такої страви пізня весна.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — яловичина (телятина)

  • 300 гр.

    — кінза (свіжа)

  • 300 гр.

    — зелена цибуля

  • 300 гр.

    — естрагон (свіжий)

  • 200 гр.

    — слива (зелена)

  • 1-2 стебла

    — часник (зелений)

  • 100 гр.

    — вершкове масло

  • 0,5 літра

    — вино (біле)

  • за смаком

    — перець (свіжий зелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Телятину добре промиваємо та нарізаємо на шматочки.


    Свіжі кінзу, зелену цибулю, естрагон (тархун), часник, зелений перець дрібно нарізаємо, викладаємо все в миску (крім перцю) і перемішуємо рукою.


    У каструлю викладаємо шарами підготовлену зелень і шматочки телятини: зелень (1/3 частину), телятину (1/2 частина), зелень (1/3 частина).


    Зверху зелені рівномірно розподіляємо шматочки вершкового масла, додаємо зелений перець і залишки телятини.


    Потім викладаємо залишки зелені, рівномірно розподіляємо всю зелену сливу і акуратно вливаємо біле вино. Ставимо каструлю з зеленню і телятиною накритою на повільний вогонь.


    Тушкуємо Чакапулі 40-50 хвилин, як тільки м’ясо буде готове, солимо і перемішуємо ароматну телятину з зеленню. Чакапулі готується тільки у вині, додатково води не потрібно. Ваша кухня наповниться такими ароматами, що не зможете втриматися, щоб не взяти на пробу шматочок з каструлі.

    Чакапулі подаємо як самостійне блюдо з вином і свіжим хлібом. Приємного апетиту!