Поживне ароматне блюдо з телятини, брокколі, моркви з додаванням вершків і петрушки. Таке тушковане блюдо можна подавати без гарніру.
Інгредієнти
-
800 гр.
— яловичина (телятина)
-
1 головка
— брокколі
-
2 шт.
— морква
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
4 зубчики
— часник
-
2 ст. л.
— вершки
-
3 гілочки
— петрушка
-
1,5 склянки
— сік (томатний)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— паприка
-
1 ч. л.
— чебрець
-
1 ч. л.
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Телятину промиваємо, висушуємо паперовими рушниками і нарізаємо кубиками.
Посипаємо підготовлену телятину чебрецем, паприкою, перцем і сіллю. Додаємо нарізаний часник і добре перемішуємо руками на дошці.
В чавунній каструлі на сильному вогні в олії обсмажуємо нарізану цибулю, додаємо телятину в спеціях і смажимо 10 хвилин, помішуючи.
У каструлю вливаємо томатний сік (замість соку можна додати 1 ст. л. томатної пасти і влити 1,5 склянки води), зменшуємо вогонь, накриваємо і варимо телятину 30 хвилин.
Через 30 хвилин очищену моркву нарізаємо кубиками, додаємо в каструлю і тушкуємо 15 хвилин. Якщо рідини випарувалося багато, то додаємо воду. Пробуємо на сіль. Брокколі промиваємо поділяємо на суцвіття і, через 15 хвилин після додавання моркви, відправляємо в каструлю. Тушкуємо ароматну телятину з брокколі і морквою ще 6 хвилин, додаємо вершки, нарізану петрушку, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Ароматну телятину з овочами і бульйоном викладаємо в глибокі миски і відразу подаємо. Приємного апетиту!