Відмінний рецепт тушкованих курячих стегон в томатному соусі з кабачками і ароматними спеціями.
Інгредієнти
-
6 шт.
— курка (стегна, 500 гр.)
-
500 гр.
— кабачок
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— перець (солодкий)
-
3 шт.
— помідори (стиглі)
-
2 зубчики
— часник
-
1/2 пучка
— петрушка
-
1 ст. л.
— томатна паста
-
1/4 ч. л.
— куркума
-
1/2 ч. л.
— паприка
-
1/4 ч. л.
— кмин (мелений)
-
1/4 ч. л.
— перець (мелений)
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Курячі стегна промиваємо і висушуємо серветками, викладаємо в олію і обсмажуємо на сильному вогні з 2-х сторін до золотистого кольору. Відправляємо на тарілку.
Очищені цибулю, перець, часник нарізаємо дуже дрібно. У стиглих помідорів надрізаємо шкірку хрестом, викладаємо на 30 секунд в киплячу воду, знімаємо шкірку легко і дуже дрібно нарізаємо. В олії після стегон обсмажуємо підготовлений цибулю з часником до м’якості, додаємо подрібнений перець, помідори, петрушку, томатну пасту і тушкуємо овочі, поки не вийде густий соус. Важливо, щоб всі овочі були дрібно нарізані.
Підготовлені курячі стегна викладаємо в овочевий соус, заливаємо водою, щоб повністю покривала стегна, додаємо сіль, куркуму, паприку, кмин і перець. Зменшуємо вогонь, накриваємо і тушкуємо стегна в ароматному соусі 25 хвилин.
Поки гаситься курка, кабачки нарізаємо на великі скибочки.
Підготовлені скибочки кабачків обсмажуємо з 2-х сторін на змащеній сковорідці-гриль до коричневого кольору. Обсмажені кабачки додадуть соусу аромат гриля.
Обсмажені кабачки нарізаємо і солимо.
Відправляємо в соус до курячих стегон, акуратно перемішуємо і тушкуємо 15-20 хвилин, поки соус не загусне. Не накриваємо і, якщо потрібно, перемішуємо дуже акуратно, щоб не зламати скибочки кабачка.
Дуже смачне тушковане блюдо подаємо з улюбленим гарніром і поливаємо ароматним соусом. Приємного апетиту!