Тушкована качка з капустою


Простий рецепт дуже смачної качки, з тушкованою капустою в одній каструлі. Качка додає особливий аромат і смак.

Інгредієнти

  • 1 качан

    — капуста (невеликий)

  • 2 шт.

    — качка (ніжки)

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 ст. л.

    — томатна паста

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 4 гілочки

    — кріп

  • 3 шт.

    — лавровий лист

  • 1 гілочка

    — чебрець

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Качині ніжки викладаємо в гарячу сковороду з антипригарним покриттям без олії і обсмажуємо ніжки з 2-х сторін на повільному вогні.


    Додаємо до качиним ніжок нарізану цибулю, масло й обсмажуємо цибулю 3-4 хвилини.


    Ніжки з цибулею і жиром перекладаємо в каструлю на дно, зверху додаємо нарізану капусту.


    Вливаємо воду до рівня капусти, додаємо сушену гілочку чебрецю, лавровий лист і сіль. Накриваємо качині ніжки з капустою і варимо на повільному вогні 50 хвилин.


    Додаємо в ароматну капусту з качкою томатну пасту, подрібнений кріп, акуратно перемішуємо і піднімаємо ніжки з дна. Варимо 5-7 хвилин і знімаємо з вогню.

    Подаємо смачну качку гарячої на «подушці» з тушкованої капусти. Приємного апетиту!