Приготування крему:
1. Відокремити білки від жовтків
2. Жовтки з’єднати з цукровою пудрою і збити до збільшення обсягу в 3-4 рази.
3. Збиту жовткову масу з’єднати з сиром маскарпоне,
4. Перемішати блендером на маленькій швидкості.
5. Білки збити блендером в міцну піну, акуратно з’єднати з сирною сумішшю, вручну перемішати до однорідного стану.
Крем готовий.
Приготування торта:
6. Каву змішати з коньяком. (Я читав і бачив, що замість коньяку додають червоне вино. Сам не пробував, але кажуть також дуже смачно)
7. На блюдо викласти печива по одному, рівномірно по дну страви,
8. попередньо вмочивши їх у кавово-коньячну суміш.
9. На печиво щедро викладаємо ложкою крем
10. і розрівнюємо по всій поверхні.
11. На крем викладаємо другий ряд печива,
12. а на печива викладаємо залишився крем і теж розрівнюємо.
13. Після того, як розрівняли другий шар, по колу торта оформляємо бокові сторони печивом, для додання торту закінченої форми.
Хоча в класичному рецепті тірамісу цього не робиться, так і з печивом «Дамські пальчики» це не вийде.
Торт відправляємо в холодильник на кілька годин або на ніч.
Перед подачею на стіл весь торт посипати порошком какао або попередньо розрізати торт на порційні шматки (хоча кажуть, що класичний Тірамісу не ріжеться, а накладається ложкою на порційні тарілки),
і кожен шматок окремо посипати порошком какао.
Приємного апетиту!