Тісто для пельменів — 7 кращих оригінальних рецептів

6. Смачне тісто на пельмені, на молоці

Тісто на молоці завжди виходить ідеальним для ліплення. Він пластичне, смачне, зручний у застосуванні. Вироби не розвалюються, не розварюються при варінні. Його можна тонко розкачати і надавати будь-яку форму. Пропоную вам такий рецепт!

Інгредієнти:

  • Стакан молока
  • Чайна ложка солі
  • Одне сире яйце
  • Чайна ложка олії
  • 2,5-3 склянки борошна

Приготування:

1. Стакан для вимірювання продуктів повинен бути один або декілька однаковою місткістю. Борошно просіваємо. Краще зробити це двічі. Спочатку беремо 2 склянки. Потім, якщо потрібно, додамо необхідну кількість.

2. У гірці з борошном робимо поглиблення. Сюди вливаємо яйце. Додаємо сіль. Краще для цих цілей брати дрібну сіль. Також додаємо масло і вливаємо все молоко.

Можна брати просто молоко або розбавити його наполовину з водою.

3. Замішуємо вміст спочатку лопаткою або ложкою. Потім, коли вона збереться в кулю, починаємо вимішувати руками, додаючи необхідну кількість борошна.

4. Багато борошна всипати не потрібно, інакше тісто не буде пластичним. Спочатку воно може прилипати до долонь. Але з часом вимішування, це зійде нанівець.

5. Прибираємо його в пакет і даємо постояти півгодини. Тоді-то і можна починати готувати пельмені.