3. Еластичне тісто для домашніх пельменів
Тісто по цьому рецепту я теж готую досить часто. Воно виходить м’яким і еластичним. Вироби потім прекрасно зберігають форму, не розклеюються і не розварюються. Пропоную вам взяти на озброєння такий рецепт. Склад простий, як і саме приготування.
Інгредієнти:
- 300 грам борошна (приблизно 2 склянки)
- чайна ложка олії
- Півсклянки води — 125 мілілітрів
- чайна ложка солі
- сире яйце
Приготування:
1. Замішувати тісто можна в глибокій мисці або спеціальному тестомесе. Для різноманітності, я хочу вам показати спосіб замішування прямо на обробній дошці. Він допоможе вам отримати менше брудного посуду після приготування.
2. Просіваємо борошно прямо на дошку, де плануєте вимішувати масу. У цій гірці робимо ямку в середині. Вливаємо туди яйце. Потрібно, щоб воно не виходило за межі поглиблення. Тому стежте, щоб завжди були високі бортики навколо рідких інгредієнтів.
3. У воді сіль перемішуємо, повністю розчиняючи її. Тепер сюди ж, в середину, вливаємо цю суміш. Робимо це по трохи, відразу ж замішуючи рідину в борошно. Коли вся вода буде використана, додаємо олію.
Саме масло надає тісту неповторну еластичність і глянсовий колір.
4. Попрацюємо ще трохи ложкою або лопаткою. Потім вже переходимо до ручного замісу. Місимо старанно. Коли вся мука вберется в тісто, її не залишиться на поверхні дошки, тісто повинне вийти м’яким, не липким, легко піддаватися ліпленні.
5. Його ми накриваємо плівкою або покласти в пакет. Тепер йому потрібно мінімум півгодини, щоб борошно виділила свою клейковину. Тоді воно стане ще більш м’яким.
Можна приступати до використання!