6. Смачне тісто на пельмені, на молоці
Тісто на молоці завжди виходить ідеальним для ліплення. Він пластичне, смачне, зручний у застосуванні. Вироби не розвалюються, не розварюються при варінні. Його можна тонко розкачати і надавати будь-яку форму. Пропоную вам такий рецепт!
Інгредієнти:
- Стакан молока
- Чайна ложка солі
- Одне сире яйце
- Чайна ложка олії
- 2,5-3 склянки борошна
Приготування:
1. Стакан для вимірювання продуктів повинен бути один або декілька однаковою місткістю. Борошно просіваємо. Краще зробити це двічі. Спочатку беремо 2 склянки. Потім, якщо потрібно, додамо необхідну кількість.
2. У гірці з борошном робимо поглиблення. Сюди вливаємо яйце. Додаємо сіль. Краще для цих цілей брати дрібну сіль. Також додаємо масло і вливаємо все молоко.
Можна брати просто молоко або розбавити його наполовину з водою.
3. Замішуємо вміст спочатку лопаткою або ложкою. Потім, коли вона збереться в кулю, починаємо вимішувати руками, додаючи необхідну кількість борошна.
4. Багато борошна всипати не потрібно, інакше тісто не буде пластичним. Спочатку воно може прилипати до долонь. Але з часом вимішування, це зійде нанівець.
5. Прибираємо його в пакет і даємо постояти півгодини. Тоді-то і можна починати готувати пельмені.