Тісто для пельменів — 7 кращих оригінальних рецептів

Інгредієнти:

  • 2 склянки окропу
  • кілограм борошна
  • 2 сирих яйця
  • столова ложка солі
  • 2 столові ложки олії

Приготування:

1. Можна замішувати тісто вручну. Але, коли справа стосується окропу, я віддаю перевагу убезпечити себе і скористатися міксером. Якщо у вас є спеціальний тістоміс, то це ще краще.

2. У чашу міксера просіваємо борошно. Просіяти її, до речі, можна кілька разів. Так маса буде більш повітряної. Додаємо сюди ж, до борошна, сіль. Додаємо олію і яйця. Замішуємо на малих обертах, до однорідності.

3. Коли маса стане однорідною, вливаємо сюди відразу весь окріп. При цьому, тістоміс повинен безперервно працювати. Якщо готуєте вручну, то негайно розмішуйте після вливання води. Цю масу переміщаємо на стіл з борошном. До цього моменту, тісто вже буде теплим.

4. Багато борошна присипати не потрібно. Достатньо лише трохи припылить. Вимішуємо руками довго і старанно. Спочатку воно, можливо, буде прилипати до долонь. Але з часом вимішування це пройде.

5. Перед тим, як почати використовувати його за призначенням, потрібно дати йому відпочити під плівкою хоча б чверть години.