Тісто для пельменів — 7 кращих оригінальних рецептів

4. Пельменний тісто — класичний рецепт

Пропоную дуже простий рецепт тіста для пельменів. Воно завжди виходить м’яким і пластичним. Головне, дотримуватися покрокового рецептом.

Інгредієнти:

  • 150 мілілітрів води
  • чайна ложка дрібної солі
  • 600 грам борошна
  • 2 сирих яйця невеликого розміру

Приготування:

1. Борошно просіваємо через сито. Це обов’язкова умова. По-перше, вона збагачується киснем. По-друге, можна позбутися від можливого сміття в борошні. По-третє, тісто краще замешается, без грудок.

2. Перемішуємо тут сіль. Я раджу брати саме дрібну, щоб вона краще розійшлася.

3. Половину борошна кладемо в миску. Сюди ж вливаємо яйце і добре вбиваємо його сюди.

4. Тепер вливаємо воду. Вона повинна бути кімнатної температури. Старанно все вимішуємо виделкою або вінчиком. Маса виходить рідка, однорідна.

5. Тепер саме час вводити решту борошно. Трохи підмішаємо лопаткою, а потім переходимо на ручний заміс. Місимо довго і старанно, щоб вся мука виявилася у справі. Можливо спочатку тісто буде прилипати до долонь. Але не варто всипати ще борошно. Просто довше місіть і воно стане більш еластичним.

Готовий колобок вкриваємо харчовою плівкою. Можна прибрати його в пакет. Дати йому відпочити півгодини. Потім можна приступати до використання.

5. Заварне тісто для пельменів на окропі

Заварний варіант пельменного тесту завжди буде безпрограшним. Завдяки взаємодії окропу і борошна, швидше виділяється клейковина. Таке тісто стане ідеальною основою для пельменів, мантів, вареників та іншої випічки, яка передбачає використання бездріжджового тіста.