2. Рецепт тіста для пельменів без яєць
Якщо під рукою не виявилося яєць, коли ви зібралися готувати пельмені або вареники — не турбуйтеся! Це зовсім не головний інгредієнт в тесті. Без них воно виходить теж дуже хорошим. Пропоную вам такий рецепт. При роботі з ним не потрібно підсипати ще борошна. Готується дуже просто!
Інгредієнти:
- 200 мілілітрів води
- 250-300 грам борошна
- чайна ложка солі
- їдальня ложка олії
Приготування:
1. Воду наливаємо в каструлю, розчиняємо тут сіль, перемішуємо пісне масло. Ставимо на плиту. Чекаємо закипання знімаємо з плити.
2. Тепер тут заварюємо склянку просіяного борошна. все добре замішуємо і переміщаємося на стіл, де вже чекають залишки борошна.
3. Акуратно, щоб не обпектися, починаємо заміс тіста. Спочатку це можна робити лопаткою або ложкою. Потім вже руками. Місити потрібно старанно і довго. Спочатку воно буде трохи липнути до долонь. Але, в процесі вимішування, це буде помічати все менше.
4. Залишаємо його на столі, накриваємо серветкою. Даємо відпочити хоча б 15 хвилин. Потім можна приступати до використання.
У застосуванні воно універсальне. Можна ліпити пельмені, вареники, манти, і інші страви, які передбачають застосування бездріжджового тіста.