Тісто для пельменів — 7 кращих оригінальних рецептів

2. Рецепт тіста для пельменів без яєць

Якщо під рукою не виявилося яєць, коли ви зібралися готувати пельмені або вареники — не турбуйтеся! Це зовсім не головний інгредієнт в тесті. Без них воно виходить теж дуже хорошим. Пропоную вам такий рецепт. При роботі з ним не потрібно підсипати ще борошна. Готується дуже просто!

Інгредієнти:

  • 200 мілілітрів води
  • 250-300 грам борошна
  • чайна ложка солі
  • їдальня ложка олії

Приготування:

1. Воду наливаємо в каструлю, розчиняємо тут сіль, перемішуємо пісне масло. Ставимо на плиту. Чекаємо закипання знімаємо з плити.

2. Тепер тут заварюємо склянку просіяного борошна. все добре замішуємо і переміщаємося на стіл, де вже чекають залишки борошна.

3. Акуратно, щоб не обпектися, починаємо заміс тіста. Спочатку це можна робити лопаткою або ложкою. Потім вже руками. Місити потрібно старанно і довго. Спочатку воно буде трохи липнути до долонь. Але, в процесі вимішування, це буде помічати все менше.

4. Залишаємо його на столі, накриваємо серветкою. Даємо відпочити хоча б 15 хвилин. Потім можна приступати до використання.

У застосуванні воно універсальне. Можна ліпити пельмені, вареники, манти, і інші страви, які передбачають застосування бездріжджового тіста.