Тісто для пельменів — 7 кращих оригінальних рецептів

Інгредієнти:

  • склянку газованої мінералки
  • 4 столові ложки олії соняшникової
  • сире яйце
  • половина чайної ложки цукрового піску
  • 4 склянки борошна
  • половина чайної ложки солі

Приготування:

1. Для приготування нам знадобиться глибока миска, ложка або лопатка для замісу. Для борошна потрібно підготувати сито.

2. Вливаємо в миску яйце, мінералку, додаємо сіль та цукровий пісок. Також додаємо олію. Вимішуємо все до максимальної однорідності. Якщо хочете, можна скористатися для цього міксером.

3. Всипаємо через сито борошно. Краще не вводити всю відразу. Спочатку просіваємо половину, потім замішуємо. Тільки потім можна додавати ще, орієнтуючись по консистенції. Воно повинно вийде нещільним, але досить еластичним.

4. Спочатку замішуємо борошно в рідку частину лопаткою. Потім, коли вона вся вберется, будемо місити її руками на столі. На це не потрібно жаліти часу. Адже його еластичність дуже залежить від ваших зусиль. Воно буде гладким, пластичним, глянсовим.

5. Працювати з ним дуже просто. При цьому не потрібно додатково припылять стіл.