Відмінний рецепт приготування запеченого свинячого окосту з соусом.
Інгредієнти
-
2 кг.
— свинина (окіст)
-
5 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 ст. л.
— розмарин (свіжий нарізаний)
-
1 ст. л.
— чебрець (свіжий нарізаний)
-
1 ст. л.
— мед
-
1 ч. л.
— сік (гранатовий)
-
1 ч. л.
— гірчиця (діжонська)
-
1/4 ч. л.
— перець (чорний мелений)
-
1 ч. л.
— сіль
Для соусу:
-
100 мл.
— вино (червоне)
-
200 мл.
— вода
-
50 гр.
— вершкове масло
-
1 ч. л.
— крохмаль
Рецепт приготування
Для приготування свинячого окосту ставимо за духовку на 220 градусів.
За 30 хвилин до початку приготування свинячий окіст виймаємо з холодильника.
Окіст викладаємо на дошку і за допомогою ножа акуратно вирізаємо кістки, залишаючи великий рівний шматок.
Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо великими шматочками і викладаємо на змащене деко.
У мисці змішуємо розмарин, чебрець, мед, гірчицю, сіль, перець і сік граната. Добре перемішуємо.
Шматок м’яса перев’язуємо шпагатом так, щоб після запікання розрізали його поперек м’язових волокон. Щедро змащуємо свинину підготовленим соусом. Викладаємо на нарізану цибулю.
Запікаємо свинину в духовці 20 хвилин, потім зменшуємо духовку до 180 градусів і готуємо ще близько 1 години. Деко виймаємо з духовки, накриваємо шматок свинини фольгою на 8-10 хвилин.
М’ясо викладаємо в тарілку, видаляємо шпагат і готуємо соус. Все що залишилося на дні форми після запікання свинини (цибулю і соки) соскабливаем в каструлю, додаємо вино і варимо 2-3 хвилини. Потім додаємо воду, крохмаль і варимо ще 3-4 хвилини. Додаємо в соус масло, перемішуємо, знімаємо з вогню і проціджуємо. Соус готовий!
Свинину нарізаємо на тонкі шматочки, викладаємо на тарілку з картоплею і поливаємо підготовленим соусом. Приємного апетиту!