Свинячий окіст з соусом


Відмінний рецепт приготування запеченого свинячого окосту з соусом.

Інгредієнти

  • 2 кг.

    — свинина (окіст)

  • 5 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 ст. л.

    — розмарин (свіжий нарізаний)

  • 1 ст. л.

    — чебрець (свіжий нарізаний)

  • 1 ст. л.

    — мед

  • 1 ч. л.

    — сік (гранатовий)

  • 1 ч. л.

    — гірчиця (діжонська)

  • 1/4 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

  • 1 ч. л.

    — сіль

Для соусу:

  • 100 мл.

    — вино (червоне)

  • 200 мл.

    — вода

  • 50 гр.

    — вершкове масло

  • 1 ч. л.

    — крохмаль

Рецепт приготування

    Для приготування свинячого окосту ставимо за духовку на 220 градусів.

    За 30 хвилин до початку приготування свинячий окіст виймаємо з холодильника.
    Окіст викладаємо на дошку і за допомогою ножа акуратно вирізаємо кістки, залишаючи великий рівний шматок.


    Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо великими шматочками і викладаємо на змащене деко.

    У мисці змішуємо розмарин, чебрець, мед, гірчицю, сіль, перець і сік граната. Добре перемішуємо.

    Шматок м’яса перев’язуємо шпагатом так, щоб після запікання розрізали його поперек м’язових волокон. Щедро змащуємо свинину підготовленим соусом. Викладаємо на нарізану цибулю.


    Запікаємо свинину в духовці 20 хвилин, потім зменшуємо духовку до 180 градусів і готуємо ще близько 1 години. Деко виймаємо з духовки, накриваємо шматок свинини фольгою на 8-10 хвилин.


    М’ясо викладаємо в тарілку, видаляємо шпагат і готуємо соус. Все що залишилося на дні форми після запікання свинини (цибулю і соки) соскабливаем в каструлю, додаємо вино і варимо 2-3 хвилини. Потім додаємо воду, крохмаль і варимо ще 3-4 хвилини. Додаємо в соус масло, перемішуємо, знімаємо з вогню і проціджуємо. Соус готовий!

    Свинину нарізаємо на тонкі шматочки, викладаємо на тарілку з картоплею і поливаємо підготовленим соусом. Приємного апетиту!