2. Картопляний суп на м’ясному бульйоні з сиром
Інгредієнти:
- Разваривающийся картопля — 350 р.
- Цибуля — порей — 1 стебло
- Масло вершкове — 80 р.
- М’ясний бульйон — 250 мл
- Сир — 100 р. (є спеціальні плавлені сирки для супів, з цибулею, з грибами…, можна взяти пармезан або інші напівтверді сири)
- Сметана — 4 ст. л.
- Сіль, білий свіжозмелену перець, натертий мускатний горіх, нарізаний дрібними шматочками зелену цибулю (якщо є, дуже добре шніт — цибулю) або інша зелень — за смаком
Приготування:
- Картоплю очистити, нарізати дрібними кубиками.
- Цибулю — порей очистити, вимити, нарізати дрібними шматочками.
- Вершкове масло розтопити в каструлі, обсмажити в ньому картоплю і цибулю — порей.
- Влити м’ясний бульйон, довести до кипіння, варити 10-15 хвилин до готовності, протерти через сито.
- Взяти сир, зрізати скоринку, розім’яти разом зі сметаною, або натерти на тертці, а потім розім’яти. (багато готують такі супи з плавленными сирками, справа смаку)
- Додати до супу, варити 2-3 хвилини при постійному перемішуванні і слабкому нагріванні.
Приправити сіллю, свежесмолотым білим перцем, натертим мускатним горіхом, посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею або іншою зеленню і відразу ж подати до столу.
До цього супу подати трохи підсмажений білий хліб.
Приємного апетиту!