Страви з кабачків — рецепти приготування швидко і смачно

6. Заливний пиріг з кабачків з сиром і зеленню

Це блюдо можна також назвати запіканкою. Виручає навіть тоді, коли часу на приготування мало.

Інгредієнти:

  • 800 г кабачків;
  • Сіль і перчик на смак;
  • 2 сирих яйця;
  • 250 грам борошна;
  • 200 грам твердого сиру;
  • Половина чайної ложки соди;
  • 150 грам сметани;
  • На смак можете включити до складу свіжу зелень, варене чи копчене м’ясо, ковбасу, помідори і так далі.

Приготування:

1.Першим ділом, підготуємо кабачок. Його потрібно промити. Якщо необхідно, очистити і прибрати насіння. Зрізати кінчики. Натерти його теркою в глибоку миску. Підсолити і добре перемішати. Поки готуєте інші продукти. Відставте кабачки. Нехай вони виділять непотрібну нам рідина.

2.Ковбасу чи м’ясо нарізати невеликими шматочками. Сир натерти теркою.

3.У сметану розбити яйця, додати мелений перчик, сіль і соду. Все добре вимісити, а потім підмішати сюди і борошно, до однорідної маси.

4.Тим часом, кабачки вже виділили рідина. Її потрібно віджати, а самі кабачки перемістити в миску з тестом. Розмішати.

5.Додати сюди сир, ковбасу чи м’ясо і все те, що ви приготували для запіканки. Це можуть бути також будь-які овочі або навіть обсмажені гриби. Розмішати все, до рівної маси.

6.Викласти в промаслений лист або форму. При 200 градусів духовку і випікати до готовності. Точний час залежить від розміру форми і здібностей духовки. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.