5. Кабачковий торт з помідорами і сиром
Дуже красивий і апетитний торт. І зовсім він не солодкий, адже ми готуємо його з кабачків з овочами і сиром. Надзвичайно смачно!
Інгредієнти:
- Кілограм кабачків;
- 350 мілілітрів майонезу (можна замінити сметаною);
- Пару чайних ложок солі без верху (можна змінювати кількість за смаком);
- Чайна ложка розпушувача;
- 3 яйця;
- Склянку борошна (може трохи більше);
- 200 грам твердого сиру;
- 300 грам свіжих томатів;
- Пару часточок часнику;
- У соус сіль і перець;
- Зелень на смак.
Приготування:
1.Кабачки помити, за необхідності очистити і вичистити насіння. Натерти їх теркою і викласти в миску. Посолити зовсім трохи і залишити на кілька хвилин. Коли вони віддадуть сік, їх потрібно добре віджати. Рідину можна виливати.
2.До кабачків додати яйця, борошно і сіль. Все старанно розмішати. Маса повинна вийти за консистенцією, як на оладки. З неї випекти кілька тонких млинчиків. У середньому, повинно вийти 6-8 штук, залежно від діаметру сковороди.
3.У сметану або майонез видавити часник, додати дрібно нарубану зелень. Посолити і приперчити на смак. Все старанно розмішати.
4.Цим соусом змастити перший млинець. Посипати дрібно натертим сиром. Помідори нарізати скибочками і красиво розкласти зверху.
5.Томати теж змастити соусом. Накрити другим млинцем.
6.Таким чином, завершити всі шари, формуючи торт. Зверху оформити томатами і зеленню. Також можна посипати сиром. Подальший декор довірте своєї фантазії.
7.Торт готовий! Але перед подачею йому потрібно настоятися в холоді, годин 12. Млинці просочаться соусом і страва стане ще смачніше.