Страви з кабачків — рецепти приготування швидко і смачно

5. Кабачковий торт з помідорами і сиром

Дуже красивий і апетитний торт. І зовсім він не солодкий, адже ми готуємо його з кабачків з овочами і сиром. Надзвичайно смачно!

Інгредієнти:

  • Кілограм кабачків;
  • 350 мілілітрів майонезу (можна замінити сметаною);
  • Пару чайних ложок солі без верху (можна змінювати кількість за смаком);
  • Чайна ложка розпушувача;
  • 3 яйця;
  • Склянку борошна (може трохи більше);
  • 200 грам твердого сиру;
  • 300 грам свіжих томатів;
  • Пару часточок часнику;
  • У соус сіль і перець;
  • Зелень на смак.

Приготування:

1.Кабачки помити, за необхідності очистити і вичистити насіння. Натерти їх теркою і викласти в миску. Посолити зовсім трохи і залишити на кілька хвилин. Коли вони віддадуть сік, їх потрібно добре віджати. Рідину можна виливати.

2.До кабачків додати яйця, борошно і сіль. Все старанно розмішати. Маса повинна вийти за консистенцією, як на оладки. З неї випекти кілька тонких млинчиків. У середньому, повинно вийти 6-8 штук, залежно від діаметру сковороди.

3.У сметану або майонез видавити часник, додати дрібно нарубану зелень. Посолити і приперчити на смак. Все старанно розмішати.

4.Цим соусом змастити перший млинець. Посипати дрібно натертим сиром. Помідори нарізати скибочками і красиво розкласти зверху.

5.Томати теж змастити соусом. Накрити другим млинцем.

6.Таким чином, завершити всі шари, формуючи торт. Зверху оформити томатами і зеленню. Також можна посипати сиром. Подальший декор довірте своєї фантазії.

7.Торт готовий! Але перед подачею йому потрібно настоятися в холоді, годин 12. Млинці просочаться соусом і страва стане ще смачніше.