4. Кабачки, фаршировані фаршем, запечені в духовці
Ситне і просте у приготуванні блюдо. У сезон кабачків ми готуємо його дуже часто. Адже всі інгредієнти дуже прості та доступні.
Інгредієнти:
- Фарш (наприклад, курячий);
- Одна морква середнього розміру;
- Середня цибулина;
- Великий кабачок;
- Середній помідор;
- Чайна ложка солі;
- Твердий сир за смаком;
- Половина чайної ложки хмелі-сунелі або іншої приправи на смак.
Приготування:
1.Цибулину почистити і накришити невеликими шматочками. На сковороді розжарити трохи олії і відправити туди цибулю. Хвилин 5-7 готувати його на середньому вогні.
2.Натерти теркою морквину і відправити до цибулі. Разом готувати ще хвилин п’ять.
3.Кабачок нам потрібен великий, з м’якою серцевиною. Помити його і почистити. Нарізати на кружечки товщиною близько 2,5 сантиметра.
4.Ложкою акуратно вискобліть м’яку серцевину з насінням, щоб вийшли такі ж кільця, як на фото.
5.Деко вистелити пергаментом або змастити маслом. Розкласти на ньому кільця кабачків. М’ясний фарш розмішати з пасерованими овочами, посолити і приправити на смак. Все розмішати.
6.Заповнити кільця отриманою масою. Помідори помити і нарізати тонко. На кожен виріб покласти по скибочці. Посипати щедро тертим сиром.
7.Духову піч загострити до 180 градусів. Відправити деко в духовку хвилин на 40 або 50, до готовності і рум’яного кольору.