Страви з кабачків — рецепти приготування швидко і смачно

4. Кабачки, фаршировані фаршем, запечені в духовці

Ситне і просте у приготуванні блюдо. У сезон кабачків ми готуємо його дуже часто. Адже всі інгредієнти дуже прості та доступні.

Інгредієнти:

  • Фарш (наприклад, курячий);
  • Одна морква середнього розміру;
  • Середня цибулина;
  • Великий кабачок;
  • Середній помідор;
  • Чайна ложка солі;
  • Твердий сир за смаком;
  • Половина чайної ложки хмелі-сунелі або іншої приправи на смак.

Приготування:

1.Цибулину почистити і накришити невеликими шматочками. На сковороді розжарити трохи олії і відправити туди цибулю. Хвилин 5-7 готувати його на середньому вогні.

2.Натерти теркою морквину і відправити до цибулі. Разом готувати ще хвилин п’ять.

3.Кабачок нам потрібен великий, з м’якою серцевиною. Помити його і почистити. Нарізати на кружечки товщиною близько 2,5 сантиметра.

4.Ложкою акуратно вискобліть м’яку серцевину з насінням, щоб вийшли такі ж кільця, як на фото.

5.Деко вистелити пергаментом або змастити маслом. Розкласти на ньому кільця кабачків. М’ясний фарш розмішати з пасерованими овочами, посолити і приправити на смак. Все розмішати.

6.Заповнити кільця отриманою масою. Помідори помити і нарізати тонко. На кожен виріб покласти по скибочці. Посипати щедро тертим сиром.

7.Духову піч загострити до 180 градусів. Відправити деко в духовку хвилин на 40 або 50, до готовності і рум’яного кольору.