Страви з кабачків — рецепти приготування швидко і смачно

3. Смажені кабачки по-прованськи з помідорами і зеленню

Смачний і корисний обід або вечерю. Приготувати не складно. Продукти доступні, особливо в сезон стиглого врожаю.

Інгредієнти:

  • 2-3 невеликих кабачка;
  • 3-5 часточок часнику, на смак;
  • 3 середніх томата;
  • Півтори столові ложки вершкового масла;
  • Півтори столові ложки олії пісного;
  • Сіль і спеції на смак;
  • Зелень за смаком;
  • 2 столові ложки борошна.

Приготування:

1.Кабачки помити. Якщо вони молоді і шкірка ще м’яка, можна не прибирати її. В іншому випадку, це краще зробити. Якщо потрібно, вичистити тверді насіння і рихлу серцевину.

2.Нарізати кубиками, посолити і всипати борошно. Старанно вимішати.

3.На сковороді розжарити масло і олію. Після цього перемістити сюди кабачки і підсмажити до рум’яного кольору.

4.Часник почистити і дрібно нарубати.

5.На помідорах зробити надріз навхрест і залити окропом. Потримавши в ньому 5 хвилин, охолодити їх і очистити від шкірки. Потім нарізати середніми кубиками.

6.До рум’яним кабачків відправити часник, помідори і дрібно нарубану зелень. Посолити і приперчити. Розмішати і готувати разом хвилин 5.