3. Смажені кабачки по-прованськи з помідорами і зеленню
Смачний і корисний обід або вечерю. Приготувати не складно. Продукти доступні, особливо в сезон стиглого врожаю.
Інгредієнти:
- 2-3 невеликих кабачка;
- 3-5 часточок часнику, на смак;
- 3 середніх томата;
- Півтори столові ложки вершкового масла;
- Півтори столові ложки олії пісного;
- Сіль і спеції на смак;
- Зелень за смаком;
- 2 столові ложки борошна.
Приготування:
1.Кабачки помити. Якщо вони молоді і шкірка ще м’яка, можна не прибирати її. В іншому випадку, це краще зробити. Якщо потрібно, вичистити тверді насіння і рихлу серцевину.
2.Нарізати кубиками, посолити і всипати борошно. Старанно вимішати.
3.На сковороді розжарити масло і олію. Після цього перемістити сюди кабачки і підсмажити до рум’яного кольору.
4.Часник почистити і дрібно нарубати.
5.На помідорах зробити надріз навхрест і залити окропом. Потримавши в ньому 5 хвилин, охолодити їх і очистити від шкірки. Потім нарізати середніми кубиками.
6.До рум’яним кабачків відправити часник, помідори і дрібно нарубану зелень. Посолити і приперчити. Розмішати і готувати разом хвилин 5.