Кабачки в духовці з прованськими травами і сиром
Інгредієнти:
- Кабачки — 1 кг
- Сир пармезан — 70 р.
- Сіль, перець,
- Часник гранульований
- Прованські трави
- Олія рослинна
Приготування:
1. Кабачки миємо, обсушуємо. Обрізаємо кінчики з двох сторін. Нарізаємо кабачки кружечками, товщиною десь 1 див.
2. Кабачки щедро солимо, ретельно перемішуємо, перекладаємо в друшляк і ставимо друшляк в миску, щоб туди і виливався сік з кабачків.
3. Кабачки просолились і з них пішла зайва волога. Викладаємо кабачки на столове паперовий рушник в два шари. Зверху ми їх промокнем теж паперовим рушником.
4. Форму, в якій будемо запікати кабачки, застеляємо фольгою. Можна звичайно не застеляти. Просто так зручніше, форма залишиться чистою. Фольгу збризкуємо рослинним маслом. Добре якщо у вас є розпилювач, якщо ні, капніть і розподіліть масло пензликом по всій формі.
5. Кружечки кабачків на фольгу викладаємо у форму, перчимо за смаком, посипаємо прованськими травами і посипаємо сухим часником. Можна добре подрібнити свіжий часник і використовувати його, але ми для швидкості, взяли сухий часник. Ну і ще у нього не такий різкий смак як у свіжого, а запах надає.
6. Кожен шматочок посипаючи сиром пармезан.
7. Духовку ми розігріли до 220° С і відправляємо туди кабачки на 15 хвилин. Якщо у вас слабенька духовка і кабачки не зарум’янилися за 15 хвилин, або потримайте ще трохи, або включіть верхній гриль хвилинки на 2-3 і потримайте під грилем.
8. Виймаємо з духовки деко. Наші кабачки готові.
Подивіться які вони вийшли рум’яні. Зверху покриті хрусткою скоринкою.
Викладаємо на блюдо, прикрасити зеленню і подаємо на стіл.
Приємного апетиту!