4. Овочеве рагу з баранини
Баранина чудово підходить для приготування других страв. Так і рагу з неї виходить дуже смачним і ароматним. Якщо у вас з’явився шматок баранини, то спробуйте загасити її з овочами. Це блюдо можна подавати до будь-якого гарніру або їсти просто так.
Інгредієнти:
- півкіло баранини (краще без великих кісток);
- 2 цибулини;
- 2 солодкого перчика;
- 2 томата;
- 3 морквини;
- трохи олії;
- сіль, меленые перець і паприка на смак.
Етапи приготування:
1.В казанку або інший товстостінної жароміцної посуді розжарити масло. Баранину нарізати на середні кубики і опустити туди. Обсмажити до рум’яного кольору на сильному вогні.
2. Моркву нарізати великими кубиками. Так само подрібнити цибулю. Ці овочі відправити до м’яса і тушкувати разом близько десяти хвилин. Болгарський перчик нарізати середніми брусками і потім теж перекласти в казан.
3. Через 5 хвилин додати дрібно нарізані помідори. При бажанні, їх можна попередньо очистити. Для цього потрібно потримати томати в окропі, зробивши перед цим надріз на шкірці. За бажанням можна не подрібнювати їх ножем, а перебити блендером. Додати сіль і спеції.
4. Після додавання приправ, потрібно перемішати блюдо, накрити кришкою і зробити мінімальну потужність. Залишити тушкуватися на одну годину. Якщо рідини мало, можна підлити води. Таке може бути, якщо овочі і м’ясо були недостатньо соковиті. Поки рагу гаситься, ви можете підготувати гарнір або зайнятися іншими справами.
Приємного апетиту!