3. Печеня з баранини
Смачне, насичене печеню можна приготувати з будь-якого м’яса. Якщо у вас є шматок баранини з реберцями або на кістки, то можна приготувати це блюдо з неї. Готувати легко. М’ясо для цього подрібнювати ми не будемо. Мінімум витрат і смачний обід на столі. До печеню можна подати будь-який гарнір — рис, картопля і так далі.
Інгредієнти:
- кілограм баранини на кісточці (можна реберця);
- 300 грам моркви;
- півкіло лука;
- чайна ложка солі;
- 2 столові ложки олії;
- по чайній ложці без гірки меленого перцю і зіри.
Етапи приготування:
1. Овочі очистити. Цибулю нарізати великими шматочками, а морквину середніми кружечками.
2. У казанку розігріти олію і обсмажити там шматок м’яса з двох сторін по 10 хвилин.
3. Додати овочі до м’яса і гасити під кришкою півгодини. Потім додати сіль, спеції, перемішати овочі і перевернути баранину. При необхідності можна влити трохи води. Накрити кришкою і, при періодичному розмішуванні, тушкувати 2-2,5 години.
4. М’ясо перекласти в тарілку і полити його овочевим соусом. Подавати можна як самостійне блюдо, так і поєднувати з гарніром.
Їжте із задоволенням!