Страви з баранини – кращі покрокові рецепти

3. Печеня з баранини

Смачне, насичене печеню можна приготувати з будь-якого м’яса. Якщо у вас є шматок баранини з реберцями або на кістки, то можна приготувати це блюдо з неї. Готувати легко. М’ясо для цього подрібнювати ми не будемо. Мінімум витрат і смачний обід на столі. До печеню можна подати будь-який гарнір — рис, картопля і так далі.

Інгредієнти:

  • кілограм баранини на кісточці (можна реберця);
  • 300 грам моркви;
  • півкіло лука;
  • чайна ложка солі;
  • 2 столові ложки олії;
  • по чайній ложці без гірки меленого перцю і зіри.

Етапи приготування:

1. Овочі очистити. Цибулю нарізати великими шматочками, а морквину середніми кружечками.

2. У казанку розігріти олію і обсмажити там шматок м’яса з двох сторін по 10 хвилин.

3. Додати овочі до м’яса і гасити під кришкою півгодини. Потім додати сіль, спеції, перемішати овочі і перевернути баранину. При необхідності можна влити трохи води. Накрити кришкою і, при періодичному розмішуванні, тушкувати 2-2,5 години.

4. М’ясо перекласти в тарілку і полити його овочевим соусом. Подавати можна як самостійне блюдо, так і поєднувати з гарніром.

Їжте із задоволенням!