Страви з баранини – кращі покрокові рецепти

2. Узбецький плов з баранини на курдючному салі

Справжній узбецький плов на бавовняному маслі і баранячому салі ми приготуємо прямо зараз. Ті, кому коли-небудь доводилося пробувати домашній плов у узбеків, знає, наскільки це смачне блюдо. Уявляю вашій увазі справжній національний рецепт. Такий ви зможете спробувати тільки в узбецькому ресторані або приготувати вдома.

Інгредієнти:

  • кілограм баранини;
  • 3 головки часнику;
  • кілограм рису, плову;
  • морквина;
  • дві цибулини;
  • 2 маленьких стручка гострого перцю;
  • 200 грам курдючного сала;
  • трохи менше склянки бавовняного олії (якщо немає, можна використовувати звичайне, рослинна);
  • сіль;
  • 2 чайні ложки зіри;
  • 2 столові ложки барбарису;
  • чайна ложка меленого коріандру;
  • півтора літра води.

Етапи приготування:

1.Рис промити 5-7 разів, поки вода не стане прозорою. Потім чисту крупу залити водою і залишити на 1 годину.

2. Моркву почистити і нарізати тонкою соломкою. Для справжнього плову терти моркву через тертку не рекомендується.

3. Цибулю нарізати тонкими полуколечками.

Щоб не «плакати» від цибулі, його потрібно очистити, розрізати навпіл і заморозити в морозильній камері на 1-2 години. Якщо ви не зробили це заздалегідь, а вечерю потрібно готувати прямо зараз, то половинки цибулини потрібно промити в холодній проточній воді. При нарізуванні, ніж потрібно частіше споліскувати під краном.

4. Курдючне сало нарізати кубиками.

5. Викласти його в розпечений казан і просмажити кілька хвилин до утворення шкварок і растопления сала. Потім шкварки прибрати шумівкою.

6. Сюди ж залити масло. Баранину нарізати великими шматочками і відправити в сало для обжарювання. Додати половину чайної ложки солі і підсмажити на максимальному вогні 10 хвилин.

7. Прибрати м’ясо і на цьому ж жирі підсмажити цибулю на сильній потужності 10 хвилин.

8. Додати в казан моркву і смажити ще 15 хвилин, не збавляючи потужності.

9. Повернути в смаження м’ясо, додати всі спеції і посолити на смак. Перемішати.

10. Залити водою, розмішати і покласти пару стручків гострого перцю. Накрити кришкою і тушкувати при помірній потужності 40 хвилин. Потім перчик потрібно прибрати.

11. Рівномірно розподілити рівним шаром відмочений рис. Часник очистити від верхніх листків. Стовбур потрібно залишити, щоб неочищені зубчики трималися на ньому. До середини занурити його в плов. Накрити кришкою і на невеликому вогні тушкувати до готовності рису.

12. Вогонь вимкнути, плов перемішати. Згребти його в горочку, від країв.

13. Накрити керамічної плоскої посудом, злегка притиснути і прикрити кришкою. У такому вигляді страва має настоятися 20 хвилин.

Страва готова! Приємного вам апетиту!