Рецепт приготування баранячої шиї зі стручкової зеленої квасолею
Інгредієнти:
- Бараняча шия нарізана на шматки 1,5 — 2 див. — близько 500 р.
- Пахта — 0,5 літра
- Квасоля свіжа або заморожена — 300-400 р.
- Сіль, перець, чебрець — за смаком
- Чабер — 0,5 ч. л.
Для соусу:
- Борошно — 2 ч. л.
- Вершки — 4 ст. л.
Приготування:
- Шматки баранини обмити, промокнути, обсушити, укласти в харчової контейнер і залити пахтою. Поставити в холодильник на 24 години.
- М’ясо вийняти з контейнера, обмити, промокнути, обсушити, очистити від плівок і жиру, якщо є, злегка посолити, поперчити, приправити чебрецем.
- Квасолю помити, почистити, порізати на однакові по довжині шматочки,
- укласти на дно в гусятницю і долити 0,5-0,7 склянки води, додати сіль і чабер. (Якщо квасоля заморожена, вийняти з упаковки і покласти в гусятницю, посолити і додати чабер.)
- На квасолю покласти м’ясо, гусятницю
- накрити кришкою і поставити в духовку, нагріту до 200 градусів, запікати близько 1 години 45 хвилин.
- Гусятницю вийняти з духовки, м’ясо звільнити від кісток, нарізати скибочками.
- Бульйон, в якому нагрівається м’ясо, вилити в сковороду, для приготування соусу.
- Нарізане м’ясо укласти з квасолею і поставити в тепле місце.