Страви із стручкової квасолі просто і смачно. Рецепти з фото

Рецепт приготування баранячої шиї зі стручкової зеленої квасолею

Інгредієнти:

  • Бараняча шия нарізана на шматки 1,5 — 2 див. — близько 500 р.

  • Пахта — 0,5 літра

  • Квасоля свіжа або заморожена — 300-400 р.

  • Сіль, перець, чебрець — за смаком

  • Чабер — 0,5 ч. л.

Для соусу:

  • Борошно — 2 ч. л.
  • Вершки — 4 ст. л.

Приготування:

  • Шматки баранини обмити, промокнути, обсушити, укласти в харчової контейнер і залити пахтою. Поставити в холодильник на 24 години.

  • М’ясо вийняти з контейнера, обмити, промокнути, обсушити, очистити від плівок і жиру, якщо є, злегка посолити, поперчити, приправити чебрецем.

  • Квасолю помити, почистити, порізати на однакові по довжині шматочки,

  • укласти на дно в гусятницю і долити 0,5-0,7 склянки води, додати сіль і чабер. (Якщо квасоля заморожена, вийняти з упаковки і покласти в гусятницю, посолити і додати чабер.)

  • На квасолю покласти м’ясо, гусятницю

  • накрити кришкою і поставити в духовку, нагріту до 200 градусів, запікати близько 1 години 45 хвилин.

  • Гусятницю вийняти з духовки, м’ясо звільнити від кісток, нарізати скибочками.

  • Бульйон, в якому нагрівається м’ясо, вилити в сковороду, для приготування соусу.

  • Нарізане м’ясо укласти з квасолею і поставити в тепле місце.