Раніше я любив приготовані боби квасолі і особливо квасолевий суп, а якщо ще й з м’ясом, особливо яловичиною, ну просто смакота. З віком звичайно смаки змінюються, але суп я також люблю, як і раніше, хоча вже їмо його рідко. А ось стручкову квасолю і особливо спаржеву, ми ніколи раніше (в юності) не готували. Та й не пам’ятаю я, а була вона взагалі у нас. Ну да ладно, Була, не була.. зате зараз ми з вами приготуємо два блюда з стручків квасолі, одна квасоля спаржева, а інша просто стручкова.
Покроковий рецепт спаржевої квасолі з беконом
Інгредієнти:
- Спаржева квасоля — 250 р.
- Чабер — 1/2 ч. л.
- Бекон — 4-5 тонких скибок
- Вершкове масло — 1 ч. л.
Приготування:
- Стручки квасолі помити, обрізати кінчики з двох сторін, при необхідності видалити грубі волокна.
- У каструлю налити 0,5-1 склянку води, довести до кипіння, посолити, покласти чабер, опустити стручки квасолі і варити 3 хвилини.
- Воду злити, стручки квасолі перекласти в крижану воду, дати постояти 2-3 хвилини, злити вміст в друшляк і дати стекти воді.
- Стручки квасолі розкласти в купки по 5-6 шт. підбираючи їх за однаковою довжині.
- Кожну купку обернути пластиком бекону посередині.
- У сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити рулончики квасолі в беконі з двох сторін по 2 хвилини з кожного боку.
Викласти рулончики квасолі в порційні тарілки по 2-3 шт. на кожну.
Подати з м’ясними котлетами, улюбленим вами м’ясом, фрикадельками.
Приємного апетиту!
Рецепт приготування баранячої шиї зі стручкової зеленої квасолею
Інгредієнти:
- Бараняча шия нарізана на шматки 1,5 — 2 див. — близько 500 р.
- Пахта — 0,5 літра
- Квасоля свіжа або заморожена — 300-400 р.
- Сіль, перець, чебрець — за смаком
- Чабер — 0,5 ч. л.
Для соусу:
- Борошно — 2 ч. л.
- Вершки — 4 ст. л.
Приготування:
- Шматки баранини обмити, промокнути, обсушити, укласти в харчової контейнер і залити пахтою. Поставити в холодильник на 24 години.
- М’ясо вийняти з контейнера, обмити, промокнути, обсушити, очистити від плівок і жиру, якщо є, злегка посолити, поперчити, приправити чебрецем.
- Квасолю помити, почистити, порізати на однакові по довжині шматочки,
- укласти на дно в гусятницю і долити 0,5-0,7 склянки води, додати сіль і чабер. (Якщо квасоля заморожена, вийняти з упаковки і покласти в гусятницю, посолити і додати чабер.)
- На квасолю покласти м’ясо, гусятницю
- накрити кришкою і поставити в духовку, нагріту до 200 градусів, запікати близько 1 години 45 хвилин.
- Гусятницю вийняти з духовки, м’ясо звільнити від кісток, нарізати скибочками.
- Бульйон, в якому нагрівається м’ясо, вилити в сковороду, для приготування соусу.
- Нарізане м’ясо укласти з квасолею і поставити в тепле місце.
Приготуємо соус:
- У бульйон, де нагрівається м’ясо з квасолею, долити води до 250 мл.
- Борошно змішати з 1 ст. л. холодної води, ретельно розмішати,
- додати вершки, перемішати, додати в бульйон,
- довести до кипіння при постійному помішуванні.
Соусом заправити м’ясо з квасолею, розкласти по порційних тарілках і подати із зеленим салатом і овочами.
Приємного апетиту!