Відмінний рецепт смачних оладок з дріжджового тіста з додаванням в тісто гарбуза і твердого сиру.
Інгредієнти
-
250 гр.
— гарбуз
-
50 гр.
— мука
-
100 мл.
— молоко
-
70 гр.
— сир (твердий)
-
1 шт.
— куряче яйце
-
1/2 ч. л.
— дріжджі (сухі)
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
У мисці змішуємо жовток, борошно, сіль (2-3 щіпки) і дріжджі. Додаємо тепле молоко і добре перемішуємо.
В іншій мисці збиваємо білок і акуратно додаємо в підготовлену суміш.
Додаємо натертий сир і акуратно перемішуємо. Даємо постояти 15-20 хвилин.
Гарбуз очищаємо і нарізаємо кубиками. Відварюємо підготовлені кубики у воді до м’якості або запікаємо в духовці близько 20 хвилин. Готову гарбуз остуджуємо і розминаємо.
Додаємо в тісто для оладок подрібнену гарбуз і акуратно перемішуємо.
Розігріваємо олію. Можна вибрати один варіант з 2-х: гарбузові оладки смажити на сковороді в невеликій кількості олії (перевертаємо, коли одна сторона засмажиться) або обсмажити в каструлі у великій кількості олії (у фритюрі). Опускаємо в масло 1 ст. л. підготовленого гарбузового тіста і обсмажуємо оладки до золотисто-коричневого кольору.
Ароматні гарбузові оладки подаємо гарячими зі сметаною. Приємного апетиту!