Солоні гарбузові оладки


Відмінний рецепт смачних оладок з дріжджового тіста з додаванням в тісто гарбуза і твердого сиру.

Інгредієнти

  • 250 гр.

    — гарбуз

  • 50 гр.

    — мука

  • 100 мл.

    — молоко

  • 70 гр.

    — сир (твердий)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1/2 ч. л.

    — дріжджі (сухі)

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У мисці змішуємо жовток, борошно, сіль (2-3 щіпки) і дріжджі. Додаємо тепле молоко і добре перемішуємо.


    В іншій мисці збиваємо білок і акуратно додаємо в підготовлену суміш.


    Додаємо натертий сир і акуратно перемішуємо. Даємо постояти 15-20 хвилин.


    Гарбуз очищаємо і нарізаємо кубиками. Відварюємо підготовлені кубики у воді до м’якості або запікаємо в духовці близько 20 хвилин. Готову гарбуз остуджуємо і розминаємо.


    Додаємо в тісто для оладок подрібнену гарбуз і акуратно перемішуємо.


    Розігріваємо олію. Можна вибрати один варіант з 2-х: гарбузові оладки смажити на сковороді в невеликій кількості олії (перевертаємо, коли одна сторона засмажиться) або обсмажити в каструлі у великій кількості олії (у фритюрі). Опускаємо в масло 1 ст. л. підготовленого гарбузового тіста і обсмажуємо оладки до золотисто-коричневого кольору.

    Ароматні гарбузові оладки подаємо гарячими зі сметаною. Приємного апетиту!