Відмінний рецепт смачних пиріжків з пісного дріжджового тіста з начинкою з свинячої печінки, легенів і серця.
Інгредієнти
Для тіста:
-
5 1/2 чашки
— мука
-
1 3/4 склянки
— вода (тепла)
-
1 ст. л.
— дріжджі (сухі)
-
2 ст. л.
— цукор
-
1 ст. л.
— сіль
-
3 ст. л.
— рослинна олія (для тіста)
-
1 чашка
— рослинна олія (для смаження)
Для начинки:
-
900 гр.
— свинина (легені, печінку і серце)
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (великий)
-
2 шт.
— лавровий лист
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Свинячі (можна взяти яловичі) легке і серце промиваємо, заливаємо водою і відварюємо з лавровим листом, сіллю і перцем 1,5 години, знімаючи піну. Готові легке і серце остуджуємо, нарізаємо і пропускаємо разом з шматочками сирої печінки через м’ясорубку.
У маслі обсмажуємо нарізану цибулю і викладаємо фарш з вареного легені, серця і сирої печінки. Посипаємо сіллю, перцем і обсмажуємо ароматний фарш 5-7 хвилин. Ліверна начинка готова.
Паралельно з начинкою готуємо тісто в хлібопічці (викладаємо всі інгредієнти і підходить протягом 3 годин) або замішуємо руками. Спочатку з’єднуємо дріжджі, цукор і теплу воду, залишаємо на 10 хвилин. Потім додаємо борошно з сіллю, замішуємо тісто і останнім інгредієнтом додаємо масло. Замішуємо 10-15 хвилин і залишаємо накритим на 1 годину.
Готове тісто з борошном ділимо на 20 кульок, розгортаємо в коржики і викладаємо посередині по 2 ст. л. ароматної начинки. Закриваємо пиріжки.
Підготовлені пиріжки з лівером викладаємо на поверхню з борошном і залишаємо на 5 хвилин.
У каструлі або сковороді розігріваємо масло і викладаємо порціями пиріжки.
Обсмажуємо ароматні пиріжки на середньому вогні з 2-х сторін до золотистого кольору і відразу подаємо гарячими. Приємного апетиту!