Картопелька, смажена з грибами — традиційне російське блюдо, від якого мало хто зможе відмовитися. Зараз, коли на ділянці зріє молода картопля, а в лісі ховаються ароматні грибочки — саме час поговорити про те, як смачно і швидко їх засмажити.
Не знаю як ви, але у нас похід за грибами завжди супроводжується подальшою спекотної картоплі з ними. Ця добра традиція завелася ще задовго до мого народження і підтримується досі. Принадність цієї страви ще й у тому, що гриби можна використовувати в будь-якому вигляді — свіжі, сушені або заморожені. Тому, готувати його можна в будь-який час року.
Незважаючи на всю легкість приготування, у смаженої картоплі з грибочками є один невеликий, але дуже важливий секрет. Обсмажувати їх краще окремо один від одного. Якщо спробувати заощадити час і помістити все в одну жаровню, то може вийти розвалькувате каша замість цілих апетитних шматочків. Якщо часу на готування дуже мало, то можна використовувати дві сковороди, а потім з’єднати їх вміст в одній посуді.
1. Картопля, смажена з лісовими грибами та цибулею
Що може бути смачніше лісових грибочків?! Тільки картопелька, смажена з ними. Не важливо які вони у вас — свіжі або заморожені, адже вийде однаково смачно. Приготувати це блюдо дуже просто. Воно виручає нас, коли смачний і ситний вечеря потрібно в найкоротші терміни. Спробуйте посмажити картоплю по цьому рецепту з лісовими грибочками. Вам неодмінно сподобається.
Інгредієнти:
- 4 великих картоплини;
- 1 цибулина;
- 1-2 зубки часнику;
- лісові гриби 300-400 грам;
- сіль на смак;
- олія для обсмажування;
- чорний перчик на смак;
- можна використовувати сметану для подачі.
Покрокове опис рецепту:
1.Гриби помити й очистити. Нарізати середніми шматочками. Воду закип’ятити і покласти туди гриби. Після повного скипання, проварити 5-8 хвилин. Ви можете варити їх цілком, а розрізати після охолодження.
2. Відкинути гриби на друшляк. Дочекатися повного стікання води.
3. На розпеченій з маслом сковороді обсмажити дрібно подрібнені цибуля та часник. Через 5 хвилин додати гриби, посолити і підсмажити до готовності. Після цього, цибульно-грибну масу перекласти в інший посуд.
4. У цієї ж сковороду додати ще трохи олії і смажити картоплю. Це займе не більше 5-7 хвилин.
5. Додати до картоплі гриби, посолити і поперчити на смак. Перемішати і смажити ще пару хвилин.
Після цього, страва готова. Подавати можна як у гарячому, так і в злегка охолодженому вигляді. Приємного апетиту!
2. Лисички з картоплею в сметані
Якщо мені пощастило мати на озброєнні трохи лісових лисичок, я обов’язково смажу їх з картоплею. Саме ці гриби особливо смачно поєднуються зі сметаною. Але, як і будь-лісовий гриб, вони потребують обробки перед приготуванням.
Інгредієнти:
- лисички;
- картопля;
- цибулина;
- сметана;
- сіль і спеції на ваш розсуд.
Етапи приготування:
Співвідношення продуктів регулюйте самі, в залежності від своїх уподобань і кількості грибів.
1.Першим ділом, потрібно відварити грибочки. Це убезпечить вас від можливого отруєння і попадання в страви бруду, трави і комах, які могли опинитися в них. Перед цим, лисички потрібно ретельно промити і помістити в киплячу та підсолену воду. Після того, як рідина з ними закипить, зменшити вогонь і відварити приблизно 10 хвилин. Потім відкинути на друшляк і залишити до стікання рідини.
2. Цибулю нарізати середніми кубиками і обсмажити в олії до рум’яного кольору. Це займе приблизно 5 хвилин на середньому вогні.
3. Гриби до того часу вже трохи охолонули і подсушились. Їх потрібно нарізати шматочками будь-якого розміру, який вам до душі.Додати засмажку. У такому вигляді підсмажити гриби до золотистого та апетитного кольору. Це займе приблизно 10 хвилин.
4. Картоплю нарізати соломкою або великими шматочками. Обсмажити її потрібно або в іншій сковороді, або в тій же, але її треба попередньо звільнити від обсмажених грибів. Як тільки піде зайва волога і картоплю перестане так голосно шипіти, додати в жаровню грибочки. Підсмажити на середньої потужності 10 хвилин.
5. Влити сметану за вашим смаком. Посолити. Перемішати і повністю нагріти. Потім відразу зняти з вогню. Тушкувати страву після цього не потрібно, достатньо підігріти сметану.
Тепер потрібно накрити сковороду кришкою і почекати 5-10 хвилин. Зізнатися чесно, зробити це непросто. Адже аромат грибочків вже давно захопив всю кухню. Але наберіться терпіння, адже картопелька повинна трохи настоятися. Після цього страву повністю готове до вживання. Приємного апетиту.
3. Картопля з м’ясом і печерицями
Повноцінним смачною вечерею для всієї родини може послужити ароматна картопелька з грибами та м’ясом. Можна використовувати свинину, яловичину або курку — як вам завгодно. Краще брати не сухе м’ясо, з прожилками сала. Так воно буде соковитіше. Але, за бажанням, можна використовувати і дієтичний продукт.
Інгредієнти:
- півкіло печериць;
- 9-11 картоплин;
- 1 цибулина;
- невеликий шматочок м’яса з прошарками сала (або без);
- сіль і спеції на смак
Етапи приготування:
1.М’ясо нарізати маленькими кубиками. Цибулька теж потрібно дрібно нарубати.
2. М’ясо помістити на суху сковороду і дочекатися повного випарювання натурального соку. Потім додати трохи олії і підсмажити шматочки до рум’янцю.
3. Цибулю обсмажити 5 хвилин в олії. Тим часом, нарізати гриби в довільному порядку. Як тільки цибуля зарум’яниться, додати до нього гриби. Незабаром вони дадуть сік. У ньому потрібно протушкувати 10 хвилин при відкритій кришці. За цей час волога повинна випаруватися.
4. В окремій сковороді підсмажити попередньо очищений і розкришений картоплю. На це піде не більше 10 хвилин. Потім додати до нього м’ясо і перемішати.
5. Грибну масу з’єднати з картоплею. Перемішати, підсолити і приправити. Підлити трохи олії і тушкувати приблизно 5-10 хвилин.
Блюдо готове відразу після зняття з вогню. Можна подавати з кетчупом, майонезом або сметаною. Чудово поєднується з овочами і зеленню. Приємного апетиту!
4. Смажена картопля з маслюками — дуже смачний рецепт
Маслюки — прекрасний союзник картоплі в жаровні. Страва з них виходить дуже смачним, а головне швидким. Спробуйте самі!
Інгредієнти:
- 300 грам маслюків;
- 6-8 картоплин;
- 1-2 середніх цибулин;
- масло для зажаривания;
- сіль і приправи на ваш розсуд і смак.
Етапи приготування:
1.Гриби ретельно промити в прохолодній воді. Тепер їх потрібно почистити. Шкірку необхідно знімати як з ніжки та шапки. Очищені гриби нарізати довільними шматочками.
2. Відварити шматочки в солоній воді 10 хвилин після закипання. У процесі варіння може утворюватися піна. Її треба знімати. Потім відкинути маслюки на друшляк і залишити до повного стікання води.
3. В масляній сковороді обсмажити дрібно нарізану цибулю, а потім відправити до нього грибочки. Разом підсмажити їх 10-13 хвилин.
4. На іншій сковороді підсмажити картоплю, з додаванням масла. Її ви можете нарізати будь-яким способом. Смажити картоплю приблизно 5-10 хвилин.
Картопля, після нарізування, краще перекласти на рушник і промокнути. Так він позбавиться від зайвої вологи і не буде прилипати до сковороди. Це ви можете помітити вже після додавання в масло. Його легше перемішувати . Такі шматочки не перетворюються в кашу, а апетитно підсмажуються.
5. Картоплю з грибами поєднати в одній сковороді і перемішати. Підсолити і приправити. Можна після цього підсмажити їх разом приблизно 5-8 хвилин. Після цього страву готове.
5. Відео – Як посмажити картоплю з грибами
Пропоную вашій увазі ще один простий і смачний рецепт картоплі з грибами, смажених на сковороді. З приготуванням цієї страви може впоратися навіть початківець кулінар. Точне і ретельне опис ви можете побачити прямо в ролику. Приємного перегляду.
Для найкращого ефекту, дайте настоятися під кришкою 10-15 хвилин. Так всі інгредієнти швидше «схопляться» і наситяться один одним.
Картопля, смажена з грибочками — дуже просте і всіма улюблене блюдо. Його можна приготувати на швидку руку». При цьому виходить дуже смачно. Картоплю можна використовувати як молоду, так і пізню. Гриби так само можуть бути всіх видів. Головне, ретельно вибирати сорт і обробляти перед попаданням на сковороду.
Бажаю вам смачних кулінарних перемог і приємного апетиту! До швидких зустрічей!