Відмінний рецепт приготування смачної смаженої цвітної капусти в клярі.
Інгредієнти
-
1 качан
— капуста цвітна середнього розміру)
-
3 шт.
— куряче яйце
-
4 ст. л.
— молоко
-
1/4 склянки
— мука
-
2 склянки
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Смажену цвітну капусту викладаємо на тарілку і подаємо.
Приємного апетиту!
У велику каструлю викладаємо цвітну капусту, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Додаємо 1 столову ложку солі цвітну капусту і варимо на повільному вогні близько 30 хвилин до повної готовності або 15 хвилин, щоб капуста була трохи хрусткою.
Потім з каструлі зливаємо рідину і заливаємо капусту холодною водою, остуджуємо.
Розбиваємо яйця у велику миску, додаємо ½ чайної ложки солі і молоко. Трохи збиваємо міксером. Потім додаємо борошно і збиваємо суміш до однорідного стану.
Готову капусту ділимо на суцвіття невеликого розміру.
У миску з кляром викладаємо невелику кількість суцвіть капусти, кляр повинен повністю покривати суцвіття.
У невелику каструлю вливаємо олію, нагріваємо і невеликими порціями обсмажуємо цвітну капусту у фритюрі до золотисто-коричневого кольору. Для обсмажування капусти краще використовувати фритюрницю.
Капусту викладаємо на паперові рушники для видалення надлишків олії.