Сирна запіканка — 6 кращих рецептів приготування

4. Запіканка сирна з яблуками, корицею і ваніллю

Цей смачний десерт можна назвати навіть яблучним чізкейк. Дуже смачний, соковитий, ніжний – словами не описати! Треба брати і пробувати! Рекомендую.

Інгредієнти:

  • Півкіло сиру
  • 6 столових ложок борошна
  • 3 яблука середнього розміру
  • Склянка сметани
  • 4 сирих яйця
  • 5 столових ложок цукрового піску
  • Столова ложка меленої кориці
  • 100 грам вершкового масла
  • Ванілін на смак

Приготування:

1. Першим ділом, підготуємо яблука. Помиємо їх, наріжемо на 4 частини. Вирізаємо насінну коробку. Ці четвертинки нарізаємо на тонкі скибочки.

2. На сковороді розтоплюємо вершкове масло. Після цього, додаємо столову ложку цукрового піску (із загальної кількості), постійно безперервно помішуючи, чекаємо його повного розчинення. Потім вводимо ще ложку цукру, знову розчиняємо.

3. Тепер перемішуємо тут корицю. Після цього, перекладаємо яблука. Перемішуємо і знімаємо з плити.

4. Розминаємо виделкою сир. Вливаємо сюди яйця, додаємо залишки цукрового піску. Всипаємо також сіль, ванілін, все разом перемішуємо міксером або блендером. Маса повинна стати повністю однорідною.

5. Додаємо борошно, замішуємо її сюди. Залишилося додати сметану. Її теж вмішуємо міксером або віночком.

6. Форму для випічки змащуємо маслом. На дно викладаємо половину карамелізованих яблук, покриваємо тестом, рівномірно розподіляючи його.

7. Зверху таким же чином викладаємо залишилися яблука. Духовку нагріваємо до 200 градусів. Випікаємо виріб приблизно 1 годину, залежно від розміру форми і індивідуальних особливостей вашої печі.

Готовий виріб повністю остуджуємо прямо у формі. Нарізаємо тільки після того, як він охолоне. Інакше, вона не буде тримати форму.