Сирна запіканка ― 3 оригінальних рецепта

Готуємо начинку

4. У яблук видаляємо серцевину з насінням і плодоніжку. Нарізаємо яблука не товстими скибочками. Половинки одного яблука залишаємо для прикраси. Нарізаємо залишену половинку такими ж скибочками в окрему чашку. Всі яблука необхідно скропити лимонним соком, щоб вони не темніли.

5. В основну масу яблук додаємо родзинки, горіхи. Посипаємо трохи корицею (за бажанням) і натираємо на дрібній тертці, попередньо очистивши, трохи кореня імбиру, приблизно 1/2 чайної ложки. Все перемішуємо.

Хочу зауважити, ви можете додавати інгредієнти за своїм бажанням. Деякі можна взагалі не додавати. Але у вас може вийти не зовсім ця запіканка, а своя. Що теж буде смачно.

6. У білки додаємо трохи лимонного соку. Збиваємо білки в два етапи. Перший етап збиваємо пишну піну на невеликій швидкості. Потім збільшуємо швидкість і доводимо до меренги (меренга — збитий білок з цукром запікається в духовці). Тобто до стану, коли збита маса не випадає з ємності.

7. Білки акуратно вмішуємо в сирну масу, щоб вони не осіли , рухами зверху і по колу вниз. Робимо це частинами, в два, три прийоми.