Сирна запіканка ― 3 оригінальних рецепта

Готуємо пюре з гарбуза

5. До цього часу підійшла гарбуз. Даємо їй охолонути і в глибоку чашку відокремлюємо м’якоть від шкірки. Коли відділили всю м’якоть, блендером робимо з нього пюре. Звичайно, можна зробити і вручну, наприклад товкачиком.

6. Пюре у нас повинно вийти 600 р. Тому врахуйте, що коли ви будете брати сиру гарбуз, ви потім видалити всі нутрощі гарбуза, шкурку. Піде сік. Разом вам потрібно брати гарбуз вагою приблизно 1 кг або трохи більше. Якщо залишиться, із задоволенням з’їсте печений гарбуз з цукром.

7. Відкладаємо 100 р. пюре в іншу чашку. Тут точністю до грама не обов’язкова. Тому відкладіть приблизно 1/6 частина від вашого пюре. Ці 100 р. у нас підуть на заливку, а 500 р. на тісто.

Починаємо готувати тісто

Тісто у нас буде двох видів, з гарбуза і з сиру.

8. Спочатку робимо сирне тісто. Сир викладаємо в глибоку чашку, вбиваємо до нього 2 яйця, додаємо 100 р. цукру і все розбиваємо блендером в однорідну масу без грудочок. Додаємо в отриману масу мак. Мак ми перед ці зварили, він добре розбухнув і висушили, переклавши кілька разів з вже мокрого паперового рушника на сухе.

9. Додаємо до сиру з маком пару столових ложок крохмалю. Крохмаль можна взяти картопляний або кукурудзяний. Якщо немає крохмалю можна замінити борошном. Все розмішуємо в однорідну масу. Це вже можна зробити ложкою. На цьому, перше тісто готове.

10. Робимо друге тісто. У гарбузове пюре вбиваємо пару яєць, додаємо 2-3 столові ложки цукру (якщо гарбуз не солодка, можете покласти побільше, якщо солодка — поменше). Все розмішуємо.

11. З апельсина знімаємо на дрібній тертці цедру (знімайте тільки жовту частину) і відправляємо її до пюре.

12. Додаємо до них теж пару ложок крохмалю. Добре розмішуємо.

13. Ну ось, два тесту ми вымесили. Потрібно порівняти консистенції гарбузового і сирного тіста. Вони повинні бути однакові. Якщо сирне вийшло густіше, можна розбавити додавши трішки сметани. Або в більш рідке гарбузове тісто можна додати крохмалю.