Сирна запіканка ― 3 оригінальних рецепта

Інгредієнти:

Гарбузове тісто:
  • Пюре гарбуза — 500 р.
  • Яйця -2 шт
  • Крохмаль — 2 ст. л.
  • Апельсин — 1 шт.
  • Цукор за смаком.
Сирне тісто:
  • Сир — 500 р.
  • Мак — 30-40 р.
  • Яйця — 2 шт.
  • Крохмаль — 2 ст. л.
  • Цукор — 100 р.
Заливка:
  • Пюре гарбуза — 100 р.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сметана — 100 р.
  • Цукор за смаком

Приготування:

1. В першу чергу ми приготуємо гарбуз. Гарбуз миємо, розрізаємо, видаляємо всі нутрощі, плодоніжку. Нарізаємо на великі шматки. Шкірку не обрізаємо. Викладаємо шматки гарбуза на деко шкіркою вниз.

2. Розігріваємо духовку до 190°. Гарбуз в листі накриваємо фольгою. Не треба загортати її разом з листом. Накрийте безпосередньо тільки шматки гарбуза і обтисніть навколо них фольгу. Відправляємо гарбуз в духовку на 40 хвилин.

3. Дістаємо гарбуз через 40 хвилин, знімаємо фольгу, проколюємо кожен шматок в декількох місцях виделкою, щоб краще виходив сік і знову відправляємо в духовку, до повної готовності. Цього разу хвилин на 20-30. Гарбуз починає випускати сік, так от, нам треба, щоб гарбуз була суха і м’яка. Тому точний час визначте самі. Орієнтуйтеся, поки сік не висохне.

4. Тим часом готуємо мак. Мак висипаємо в чашку (у нас пакетики по 20 р., висипаємо 2 пакетика), заливаємо окропом (води приблизно в два рази більше, ніж маку). Добре розмішуємо і ставимо на вогонь, можна поставити в мікрохвильовку. Трошки мак покипел, розмішуємо і знову даємо покипіти. І так кілька разів, поки він добре не розбухне.