Що приготувати на вечерю — рецепт галушок з недорогих продуктів

Що приготувати на вечерю. Картопля-картопля… і що тільки з неї не готують. Зараз важко навіть уявити, що було б, якби у нас не було картоплі. Скількох людей вона врятувала в голодні часи. Картопля і колись, і зараз — це один з основних продуктів для більшості не дуже багатого населення.

Звичайно ми нікого не здивуємо галушками з картоплею, їх готують і на Україні, і особливо в Білорусії. Але ми пропонуємо вам мексиканський варіант, він відрізняється соусами і тому смак у галушок, а правильно вони називаються «Iñoki de papa» (иньоки де тато — галушки з картоплею), виходить інший. Ви відразу будете мати три страви, хто любить один соус, хтось інший, ми готуємо іноді всі три соусу, а іноді з яким-небудь одним.

З сирним соусом.

З рибним соусом.

З соусом песто.

Покроковий рецепт дешевого і смачного вечері. Галушки з картоплею і трьома соусами на вибір

Інгредієнти:

Для галушок:
  • Картопля середній — 4 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 2 склянки
  • Сіль

Приготування галушок:

  • Картоплю помити, почистити, зварити до повної готовності.

  • Картоплю розім’яти в пюре.

  • З’єднати картоплю, яйце, 1 склянка борошна, сіль, перемішати і місити тісто руками з поступовим додаванням борошна до тих пір, поки не використовуєте другий стакан борошна.

  • Тісто добре вимісити,

  • загорнути в харчову плівку і залишити на 20-30 хвилин. За цей час, ви можете зайнятися приготуванням одного з трьох соусів.

  • Обробну дошку посипаємо борошном. Після того, як тісто вистоялося, відрізаємо частину тіста, робимо ковбаску товщиною 2 див, нарізаємо шматочки шириною 2 див, в кожному шматочку пальчиком робимо поглиблення для краси. Ви можете робити будь-якої форми та розміру, як вам подобається.

  • У каструлі закип’ятити воду, посолити і варити галушки помішуючи.

  • Галушки вийняти шумівкою через 1-2 хвилини після спливання

  • і викласти на блюдо. Відставити в тепле місце.
Для сирного соусу:

  • Помідори — 2-3 шт.
  • Вершкове масло — 1 ст. л.
  • Сир «моцарелла» — 100-120 р.
  • Базилік свіжий — 4-5 листочків або 0,5 ч. л. сушеного
  • Сіль

Приготування сирного соусу:

  • Помідори помити, вирізати плодоніжку, нарізати кубиками.

  • Сир порізати кубиками.

  • На сковороді розтопити вершкове масло, покласти помідори і тушкувати 7-10 хвилин.

  • В помідори покласти сухий базилік (якщо базилік свіжий, то будемо додавати його після розплавлення сиру),

  • додати сир.

  • Як тільки сир розплавиться, акуратно перемішати, викласти в соус галушки

  • і відразу розкласти по порційних тарілках.
Для рибного соусу:

  • Масло вершкове — 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста — 1 середня головка
  • Вершки — 1/4 склянки
  • Курячий бульйон — 1/4 склянки
  • Перець білий — 1 щіпка
  • Лосось копчений — 100-120 р. (ми брали гарячого копчення, якщо у вас немає, можете використовувати холодного копчення або консервований)
  • Зелена цибуля — 2 ст. л.
  • Сіль

Приготування рибного соусу:

  • Цибулю почистити, нарізати півкільцями. Зелену цибулю дрібно порізати.
  • Рибу нарізати кубиками.

  • На сковороді нагріти вершкове масло, обсмажити цибулю 3-5 хвилин,

  • додати вершки і курячий бульйон,

  • рибу, білий перець, сіль за смаком і зелену цибулю, тушкувати 3 хвилини.

  • Розкласти галушки по порційних тарілках і залити гарячим рибним соусом. Подати з відвареною брокколі.

  • Ми робили рибу в двох варіантах, один варіант — риба шматочками (див. вище), другий — рибу розчавили виделкою. Кому, що подобається.
Для соусу Pesto (песто):

  • Корінь імбиру середній — 1 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Горіхи кедрові — 1/4 склянки
  • Кінза свіжа — 3-4 гілочки
  • Базилік свіжий — 8 листочків
  • Сік половини лимона
  • Масло рослинне — 1/3 склянки
  • Перець чилі — 0,5 чайної ложки
  • Олія кунжутна — 1 ч. л.

Приготування соусу песто:

  • Корінь імбиру очистити від шкірки, нарізати соломкою.
  • Часник очистити і роздавити.

  • Кінзу і базилік дрібно нарізати.
  • З половини лимона вичавити сік так, щоб кісточки не попалися.

  • На сковороді розігріти 2 ст. л. рослинного масла і обсмажити імбир з часником 2-4 хвилини.
  • У блендер викласти кедрові горішки, обсмажені імбир з часником, кінзу з базиліком, сік лимона. Крутити в блендері додаючи потроху рослинне масло. Додати перець чилі і кунжутне масло.

  • Усе ретельно перекрутити і викласти в соусник.

  • Гарячі галушки викласти на порційні тарілки і зверху викласти соус песто.

Для швидкого приготування цієї страви, тісто можна приготувати заздалегідь і покласти в холодильник, а якщо не будете готувати завтра, покладіть в морозильник і користуйтеся по необхідності.

Так само можна заздалегідь приготувати соус песто. Він може зберігатися в холодильнику досить довго, так як всі інгредієнти в ньому довготривалого зберігання. Соус песто можна подавати не тільки до галушкам, але також до риби і м’яса. Рибний і сирний соуси потрібно готувати безпосередньо перед подачею на стіл.

Приємного апетиту!