Салат з курячою грудкою, грибами і смачним соусом

Приготування салату

1. Білі гриби (на 100 р. -це 2-3 гриба, залежно від розміру, взагалі-то є один гриб 400 р.), треба очистити, зрізати основу ніжки, промити (я думаю, що у 2-3 грибів ви зможете чітко визначити що вони не червиві, ви їх можете розрізати на кілька великих шматків і подивитися) тому замочувати їх не треба.

2. Я вважаю, що майже всі гриби, за рідкісним винятком, наприклад печериці, треба відварювати. Тому заливаємо білі гриби водою, солимо і варимо 20 хвилин, після закипання, не забуваючи знімати піну.

3. Курячі грудки промити, промокнути паперовим рушником, посолити, поперчити.

4. Рослинне масло розігріти, смажити в ньому грудку по 2-3 хвилини з кожного боку, до золотисто-жовтого кольору.

5. М’ясо зняти зі сковороди, охолодити, нарізати смужками.

6. З Білих грибів зливаємо через друшляк бульйон в банку. Гриби кладемо в сковороду і обсмажуємо в жирі, в якому смажилося м’ясо, протягом 5 хвилин. Приправляємо їх сіллю і перцем. Додаємо сюди печериці і смажимо ще 10 хвилин, через 5 хвилин долити трохи грибного бульйону, щоб гриби тушкувалися. Викласти гриби в миску і дати охолонути.

Якщо ви любите з ріпчастою цибулею, можете перед грибами обсмажити трохи цибулі, до м’якості і потім покласти гриби.

7. Зелену цибулю очистити, залишити цибулини і пір’я довжиною близько 15 см, цибулю вимити, нарізати тонкими кільцями.

8. Гриби, м’ясо і цибулю покласти в салатницю і обережно перемішати.