Рецепт салату з креветками, кальмаром і крабовими паличками
Інгредієнти:
- Креветки — 1 кг
- Кальмари — 1 кг
- Крабові палички — 400 р.
- Перепелині яйця — 12 шт. (курячих — 6 шт)
- Салат айсберг — 1/3 качана
- Зелена цибуля
- Майонез
- Сіль
Приготування:
1. Креветки опустити в підсолену киплячу воду і варити до почервоніння, приблизно 1-2 хвилини. Кальмар відварити точно також. Окремо від креветок. Опускати в киплячу підсолену воду і варити 2-3 хвилини після закипання. Він не червоніє. Його готовність можна визначити за округлилася тушці.
2. Поки у нас все це вариться, нарізаємо салат невеликою соломкою, як капусту. Не забувайте поглядати за креветками і кальмаром. Салат висипаємо в глибоку посуд.
3. Нарізаємо зелену цибулю. Його теж відправляємо в цей посуд до салату.
4. Невеликими шматочками нарізаємо крабові палички і також відправляємо до салату з цибулею.
5. Креветки вже зварилися. Дістаємо трохи даємо охолонути, щоб не пекло руки і чистимо їх від панцира, а також відриваємо голову і хвіст. Цілком відправляємо їх у салат. Не ріжемо.
6. Кальмар ми вже дістали. Він охолов. Нарізаємо тушку кільцями і відправляємо також в салат. Посипаємо салат кропом. Перемішуємо і практично салат готовий. Залишилося тільки прикрасити.
7. Перепелині яйця відварені круто, можна взяти курячі, чистимо і розрізаємо навпіл.
8. Салат накладаємо на тарілки. Прикрашаємо половинками яєць. Кладемо ложку майонезу або якщо не любите майонез, сметани.
Подаємо до столу. Разом з салатом подаємо сіль і перець. Кожен солить і перчить по своєму смаку.
Ну ось такий красень!
Приємного апетиту!