Салат з креветками. 7 простих і смачних рецептів

Приготування:

Примітка: Я даю вам так багато фото з нарізкою все для того, щоб ви на власні очі бачили якого розміру виходять нарізані інгредієнти, а не тому, що ви не знаєте як нарізати моркву.

Це страва з азіатської кухні. Всі інгредієнти обов’язково нарізаються заздалегідь. Смажаться на великому вогні. Овочі обсмажуються зовсім небагато, вони виходять майже як свіжі.

1. Почнемо з нарізки овочів. Нарізаємо крупно капусту.

2. Також, досить крупно нарізаємо стручкову квасолю.

3. Нарізаємо китайську брокколі.

4. Нарізаємо моркву, попередньо добре помиту. Можна навіть не очищати.

5. Нарізаємо маленьку кукурудзу на дрібні кружечки.

6. Зелений горошок розрізаємо навпіл, хоча можна залишити і цілим.

Беремося за підготовку креветок.

7. Ми хочемо для краси залишити голову і хвіст, тому акуратно очищаємо тулуб від панцира. У маленьких креветок це може не вийти. Ну і не важливо. Голову з хвостом все одно їсти не будемо.

8. Якщо ви взяли свіжі креветки або свіжоморожені, їх треба розморозити і обов’язково треба прибрати з них кишки. Надрізаємо креветку вздовж і бачимо там таку чорну ниточку. Це і є кишки. У деяких видів креветки така чорна ниточка проходить з двох сторін, як би й на спині та на животі. Видаліть обидві.

Якщо ви взяли варено-морожені креветки, з ними можна нічого не робити. Але для цього страви бажано сирі.

9. Очищені креветки відкладемо поки що убік на паперову серветку, щоб вони трохи підсохли.

10. А поки займемося спеціями. У зубчики часнику відрізаємо жорстку частину внизу і раздавливаем зубчик площиною ножа. Гострий маленький перець чилі дрібно нарізаємо.

11. Дрібною соломкою нарізаємо невеликий шматочок імбиру.