Рулет з лаваша — 7 смачних рецептів з грибами

3. Запечений рулет з лаваша, з грибами, сиром, зеленню

Цей рецепт назвати універсальним. Так як приготоване з нього страву можна подати у додаток до чого – небудь чи ні. З даними поєднанням продуктів його можна сміливо запекти в духовці. Вийде не просто смачно, а шалено ароматно. Одним запахом можна вбити відразу на повал. Тому охочих пригоститися буде достатньо!

Купити:

  • Вірменський тонкий лаваш – 1 шт.
  • Печериці – 200 г
  • Ріпчаста цибуля – 1 цибулина
  • Сир твердий – 100 г
  • Сир плавлений – 100 г
  • Зелень – 1 пучок
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Рослинне масло – для обсмажування
  • Сіль, перець – за смаком

Послідовність роботи:

1.Гриби промити. Нарізати пластиками. Обсмажити до готовності. Додати дрібно нарізану цибулю. Перемішуючи, у кінці обсмажування посолити, поперчити.

2. Окремо натерти два види сиру. Перемішати їх між собою.

3. Будь-яку підготовлену вами свіжу зелень промити в проточній холодній воді під краном, подрібнити.

4. Розгорнути лаваш. На один лист покласти гарячу обсмажену грибну начинку.

5. Зверху покласти зелень і сир.

Укладати начинку слід не за всі площі, а широкою смужкою, відступивши від краю п’ять – десять сантиметрів.

6. Згорнути всередину спочатку краї лаваша. Потім підігнувши основний край, згорнути гарний щільний рулет. Таким чином розплавлений сир не витече.

7. Деко застелити пергаментним папером. Укласти по центру підготовлений рулет.

8. У мисці збити курячої яйце. Змастити ним поверхню рулету, скориставшись, для зручності, силіконової пензликом.

9. Духовку нагріти до ста вісімдесяти градусів. Запекти в неї рулет протягом п’ятнадцяти хвилин.

Прекрасне, ситна страва готова! Шалено смачно!

Гарного настрою!