Простий рецепт приготування ароматної, смачної рису зі свинячими реберцями.
Інгредієнти
- 200 гр.- рисова крупа
- 250 гр.- свинина (реберця)
- 2 зубчики- часник
- 1 шт.- помідори
- 1/2 шт.- перець (зелений болгарський)
- кілька шт.- шафран
- для смаження- рослинна олія (оливкова)
- за смаком- сіль
- за смаком- перець (чорний мелений)
Рецепт приготування
У сковороду наливаємо невелику кількість масла, нагріваємо і викладаємо нарізаний на 2 частини часник, обсмажуємо кілька хвилин до золотистого кольору (не пересмажуємо). Прибираємо з сковороди.
Свинячі реберця розрізаємо на невеликі шматочки.
Додаємо реберця в сковороду і смажимо на сильному вогні кілька хвилин, поки не зажарятся до коричневої скоринки.
Перець і помідор нарізаємо кубиками й викладаємо до ребрышкам, обсмажуємо кілька хвилин.
До м’яса і овочів викладаємо промитий рис, шафран і заливаємо водою, щоб повністю покривала рис з реберцями і доливаємо ще води на 1 см вище рису. Солимо і перчимо.
Готуємо рис з реберцями 5 хвилин на сильному вогні, перемішуємо, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і варимо, поки рис не приготується і не стане розсипчастим.
- Вимикаємо вогонь, даємо постояти 3 хвилини. Розкладаємо по тарілках і подаємо.
Приємного апетиту!