2.Куряча печінка в вині, цибулею, обсмаженою з медом
Інгредієнти:
- Куряча печінка — 300 р.
- Цибуля ріпчаста — 2 середніх головки
- Вино сухе червоне — 50 мл
- Мед — 2 ст. л.
- Паприка — 1 ч. л. з гіркою
- Борошно — 5 ч. л. з гіркою
- Масло рослинне — 4 ст. л.
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
1. Печінка очистити від плівок, вимити, розділити на однакові шматочки,
залити червоним вином і залишити на годину.
2. Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями.
3. У невеликій глибокій ємності перемішати борошно і паприку.
4. Печінка вийняти з вина, дати стекти рідини, посолити, поперчити.
5. Обваляти в перцево — борошняної суміші.
6. Половину рослинного масла розігріти на сковороді і обсмажити печінку з двох сторін 7-9 хвилин ,не більше.
7. Викласти печінку на блюдо.
8. У чисту сковороду налити другу половину рослинного масла, викласти цибулю, обсмажити до золотистого кольору.
9. Додати мед, перемішати і тушкувати 4 хвилини при постійному помішуванні.
10. Медовим цибулею залити печінку на блюді.
Печінку можна подавати як самостійне блюдо. Буде дуже смачно з гарніром з рису.
Приємного апетиту!