4. Вінегрет з горошком і солоними огірками, з двома різними заправками
Інгредієнти:
- Картопля — 2 шт.
- Буряк — 2 шт.
- Морква — 2 шт.
- Солоні огірочки невеликі — 2 шт.
- Зелений горошок — 1 банку
- Ріпчаста цибуля — 2/3 головки
- Часник — 1 зубчик
- Винний оцет — 1 ст. л.
- Лимон — 1/2 шт.
- Гірчиця
- Рослинна олія
- Сіль
- Чорний перець горошком
Приготування:
1. Овочі, буряк, картопля, морква, запікаємо в духовці, в пакеті. 30-35 хвилин при 200°. Будь ласка, врахуйте, що я завжди даю градуси за Цельсієм. Дістаємо з духовки, перевіряємо готовність зубочисткою. Розрізаємо пакет. Дістаємо і очищаємо овочі від шкірки. Кількість буряків, моркви та картоплі має бути приблизно рівним.
2. Нарізаємо овочі кубиками приблизно по 0,5 см. з кожної сторони. Спочатку нарізаємо буряк і додаємо туди рослинної олії, перемішуємо. Для чого, ми вже знаємо, щоб буряк не сильно фарбувала інші овочі.
3. Далі нарізаємо моркву, картоплю і додаємо до буряка.
4. Дрібно нарізаємо цибулю і додаємо до овочів.
5. Нарізаємо солоні огірочки. Любите посолонее покладіть побільше. Також викладаємо до овочів. Все перемішуємо і додаємо зелений горошок. Горошку також додайте за смаком. Діти у нас люблять коли горошку дуже багато. Сік горошку не додавайте, він зробить кашу. Все ще раз перемішуємо.
Готуємо заправку.
6. Перший варіант заправки: Сіль, чорний перець горошком, менше чайної ложки і один зубчик часнику подрібнюємо, я роблю це в ступці, можна в млині. Пересипаємо в чашку, додаємо пів чайної ложки гірчиці, столову ложку винного оцту, почніть з половини ложки, потім спробуєте на смак і зможете додати ще, якщо треба. Також вливаєте пару столових ложок рослинного масла. Ось це і є класична заправка.
7. Вінегрет ділимо на дві частини. Будемо готувати з двома різними заправками. У першу половину виливаємо нашу готову заправку.
8. Посипаємо зеленню, у нас петрушка, і перемішуємо. Все, один вид готовий. Нехай постоїть хоча б півгодинки, щоб просочитися.
9. Другий варіант заправки: Спочатку все також, сіль, перець горошком, часточка часнику, все подрібнюємо, а от далі з’являються відмінності. Замість винного оцту — сік половини лимона, також рослинне масло, приблизно в три рази більше, ніж соку лимона, додаємо зелень, все перемішуємо.
10. Ось вийшов у нас другий варіант і хоча на вигляд вони практично однакові, за смаком вони розрізняються. Перший пряний, гострий, а другий з кислинкою. Я люблю більше з лимоном, хоча і з винним оцтом добре.
Пробуйте, вибирайте.
Приємного апетиту!