Рецепт вінегрету — класичне приготування смачного салату

4. Вінегрет з горошком і солоними огірками, з двома різними заправками

Інгредієнти:

  • Картопля — 2 шт.
  • Буряк — 2 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Солоні огірочки невеликі — 2 шт.
  • Зелений горошок — 1 банку
  • Ріпчаста цибуля — 2/3 головки
  • Часник — 1 зубчик
  • Винний оцет — 1 ст. л.
  • Лимон — 1/2 шт.
  • Гірчиця
  • Рослинна олія
  • Сіль
  • Чорний перець горошком

Приготування:

1. Овочі, буряк, картопля, морква, запікаємо в духовці, в пакеті. 30-35 хвилин при 200°. Будь ласка, врахуйте, що я завжди даю градуси за Цельсієм. Дістаємо з духовки, перевіряємо готовність зубочисткою. Розрізаємо пакет. Дістаємо і очищаємо овочі від шкірки. Кількість буряків, моркви та картоплі має бути приблизно рівним.

2. Нарізаємо овочі кубиками приблизно по 0,5 см. з кожної сторони. Спочатку нарізаємо буряк і додаємо туди рослинної олії, перемішуємо. Для чого, ми вже знаємо, щоб буряк не сильно фарбувала інші овочі.

3. Далі нарізаємо моркву, картоплю і додаємо до буряка.

4. Дрібно нарізаємо цибулю і додаємо до овочів.

5. Нарізаємо солоні огірочки. Любите посолонее покладіть побільше. Також викладаємо до овочів. Все перемішуємо і додаємо зелений горошок. Горошку також додайте за смаком. Діти у нас люблять коли горошку дуже багато. Сік горошку не додавайте, він зробить кашу. Все ще раз перемішуємо.

Готуємо заправку.

6. Перший варіант заправки: Сіль, чорний перець горошком, менше чайної ложки і один зубчик часнику подрібнюємо, я роблю це в ступці, можна в млині. Пересипаємо в чашку, додаємо пів чайної ложки гірчиці, столову ложку винного оцту, почніть з половини ложки, потім спробуєте на смак і зможете додати ще, якщо треба. Також вливаєте пару столових ложок рослинного масла. Ось це і є класична заправка.

7. Вінегрет ділимо на дві частини. Будемо готувати з двома різними заправками. У першу половину виливаємо нашу готову заправку.

8. Посипаємо зеленню, у нас петрушка, і перемішуємо. Все, один вид готовий. Нехай постоїть хоча б півгодинки, щоб просочитися.

9. Другий варіант заправки: Спочатку все також, сіль, перець горошком, часточка часнику, все подрібнюємо, а от далі з’являються відмінності. Замість винного оцту — сік половини лимона, також рослинне масло, приблизно в три рази більше, ніж соку лимона, додаємо зелень, все перемішуємо.

10. Ось вийшов у нас другий варіант і хоча на вигляд вони практично однакові, за смаком вони розрізняються. Перший пряний, гострий, а другий з кислинкою. Я люблю більше з лимоном, хоча і з винним оцтом добре.

Пробуйте, вибирайте.

Приємного апетиту!