3. Класичний рецепт вінегрету з запеченими овочами
Інгредієнти:
- Картопля — 4 шт.
- Морква — 2 шт.
- Буряк — 1 шт.
- Солоні огірки — 3 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 головка
- Зелений горошок — 1 банку(310гр)
- Салат з капусти — 200 р.
- Рослинна олія
Приготування:
1. Картопля, буряк і моркву, вимиті і висушені загортаємо у фольгу окремо кожен овоч. Запікаємо в духовці при 180°, до готовності.
2. Виймаємо з духовки . Печені овочі охолонуть, звільняємо від фольги.
3. Буряк нарізаємо дрібними кубиками, викладаємо у велику глибоку чашку і поливаємо рослинним маслом. Це робиться для того, щоб буряк не фарбувала сильно своїм кольором інші інгредієнти.
4. Інші овочі нарізаємо такими ж кубиками і додаємо до буряка.
5. До овочів викладаємо зелений консервований горошок.
6. Додаємо салат з капусти. Ми зробили салатик з капусти, моркви і болгарського перцю. Всього потрошку. Приготування салату не описую, коротко: тонко нашаткуйте капусту, моркву, болгарський перець, наріжте, щоб вони не були довгими, можете трохи посолити, щоб пішов сік, перемішайте. От і все.
7. Додаємо трохи олії в наш вінегрет, солимо перчимо за смаком. Все ретельно перемішуємо. Готовий вінегрет.
Розкладаємо по тарілках і подаємо. Або ж подаємо в загальному блюді, якщо компанія у вас тільки своїх близьких.
Приємного апетиту!