Рецепт вінегрету — класичне приготування смачного салату

2. Оригінальний вінегрет з квасолею, квашеною капустою, зеленим горошком і спеціальної заправкою

Інгредієнти:

  • Картопля відварна — 2-3 шт.
  • Капуста квашена — 200 р.
  • Буряк — 2 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Солоні огірки — 2 шт.
  • Цибуля — 1 шт. (1 склянка води+ 1 ч. л. цукру+2 ч. л. оцет бальзамічний)
  • Квасоля консервована — 2/3 склянки
  • Зелений консервований горошок — 1/2 склянки
  • Зелена цибуля, петрушка

Для заправки:

  • Сіль, перець, 1 ст. л. лимонного соку + 1 ч. л. бальзамічного оцту + 1 ст. л. меду 2-3 ст. л. рослинного масла. 1/2 ч. л. гострої гірчиці

Приготування:

1. По-перше, як ми говорили вище, всі інгредієнти вінегрету треба намагатися нарізати однакового розміру і форми. Це має у вас бути як таблиця множення, завжди в пам’яті, коли ви готуєте вінегрет. Отже, нарізаємо всі продукти.

2. В невелику чашку кладемо нарізану цибулю, заливаємо охолодженої, кип’яченою водою, додаємо чайну ложку цукру, додаємо бальзамічний оцет. Оцет можна додати будь. Розмішуєм і відставимо убік. Він поки нам не потрібен.

3. Починаємо робити закладку. У глибоку чашку у нас викладені нарізані картопля і капуста.

4. Додаємо нарізані солоні огірки і морква.

5. Туди ж додаємо зелений горошок і квасоля. Я віддаю перевагу консервовану квасоля, ви якщо хочете, можете приготувати, відварити сиру.

6. Додаємо буряк, зелений лук і петрушку.

7. Проціджуємо наш цибулю, який замаринували і відставляємо в сторону, нехай ще трохи постоїть, доки ми готуємо заправку.

8. Робимо заправку. В невелику глибоку чашку насипати трохи солі, меленого чорного перцю, вливаємо лимонний сік, кладемо гірчицю, якщо у вас вона дуже гостра, додайте половину чайної ложки, якщо не дуже, можна цілу, додаємо мед, приблизно 1 столову ложку, додаємо чайну ложечку бальзамічного оцту і додаємо 2 столові ложки рослинної олії. Все перемішуємо. Намагаємося розмішати так, щоб мед розчинився в лимонному соці і рослинному маслі. Тобто, щоб маса стала однорідною.

9. У чашку до овочів додаємо маринований цибулю і все поливаємо заправкою.

10. Перемішуємо овочі. З’єднуємо всі інгредієнти. Зараз ви можете спробувати, чи вистачає перцю і солі у вашій страві і якщо треба додати.

11. Готовий вінегрет. Подивіться який яскравий він вийшов.

Накладайте на тарілки і подавайте. Якщо перед цим він постоїть, щоб просочитися якийсь час, буде дуже добре.

Приємного апетиту!