Рецепт кабачкової ікри приготований по-домашньому на зиму

Пасеруємо овочі окремо

8. Тепер всі ці інгредієнти потрібно пасерувати окремо. В невеликій кількості рослинного масла до напівготовності. Не забувайте помішувати, щоб нічого не підгоріло. Цибулю і часник можна обсмажувати разом. При обжарке, кожен з цих овочів набуває посилений, властивий тільки їм, смак і аромат.

9. Коли ми зберемо в каструлі всі ці інгредієнти, вони будуть ділитися своїми смаками і ароматами один з одним і наш кінцевий продукт, кабачкова ікра, придбає, виняткові якості цих продуктів.

10. Зібравши всі ці інгредієнти разом, додамо сіль, чорний мелений перець, цукор і трохи лимонної кислоти.

11. Всі ці добавки ми кладемо за смаком, в залежності від того який готовий продукт ви хочете отримати, що ви більше любите готової ікрі, кислинку, солонуватість, солодкість.

Починаємо томити (легко варити) овочі

12. Все добре перемішуємо. Закриваємо кришкою і ставимо на маленький вогонь, де будемо змушувати їх протягом 40 -60 хвилин. 60 хвилин потрібно тримати на вогні в тому випадку, якщо ви готуєте ікру на зиму. У процесі тушкування кілька разів все перемішуємо, щоб не підгоріло.

13. Коли овочі досить протомились, робимо з них пюре. Можна зробити прямо у каструлі де нудилися овочі за допомогою заглибного блендера, а можна зробити стаціонарним блендером, переклавши туди овочі. Ну а на крайній випадок, пропустити все через м’ясорубку.

14. Вже практично готову ікру, треба ще трохи проварити кілька хвилин. Обов’язково спробуйте в цей момент ікру на сіль, цукор, лимонну кислоту. Додайте, що необхідно.

15. Все перемішайте. Тепер можна розкладати в простерилізовані банки і закочувати металевими кришками, якщо ви готували на зиму. Або ж закласти в стерилізовані банки з простою кришкою і поставити в холодильник, якщо будете її найближчим часом.

16. Буде краще, якщо ви дасте постояти ікрі хоча б добу, перед тим як їсти. Вона настоїться і буде смачніше.

17. Ну яка гарна ікра у нас вийшла. Це один з простих і кращих рецептів приготування домашньої, кабачкової ікри.

Ну вже відкрийте якщо не терпиться і спробуйте. Правда смачно.

Приємного апетиту!