Рецепт кабачкової ікри приготований по-домашньому на зиму

Рецепт кабачкової ікри з помідорами на зиму пальчики оближеш

Даний рецепт дається для отримання 1 літра ікри

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді — 1 кг.
  • Помідори — 250-300 р.
  • Червоний болгарський перець — 300 р.
  • Морква молода — 200 р.
  • Цибуля — 150 р.
  • Часник — 3 зуб.
  • Цукор — 1 — 1,5 ст. л.
  • Сіль — 2 ч. л.
  • Лимонна кислота — 1/4-1/3 ч. л. (краще розвести в столовій ложці води)
  • Оливкова олія
  • Чорний мелений перець за смаком

Приготування:

Від свіжості та смаку всіх інгредієнтів буде залежати смак ікри. Тому намагайтеся підбирати овочі свіжі, молоді. Звичайно найголовніші тут кабачки. Дуже бажано, щоб вони були молоді. Беріть помідори стиглі та соковиті. Вибирайте молоду моркву. Добре, якщо і часник молодий.

1. Кабачки очистити від шкірки, розрізаємо навпіл і нарізаємо на дрібні шматочки. Якщо у вас все-таки «літні» кабачки, то з них треба видалити серцевину з насінням.

2. У помідорів робимо хрестоподібний надріз на стороні протилежній плодоніжки. Заливаємо помідори окропом буквально на 1-2 хвилинки, виймаємо помідори з окропу і відразу поміщаємо в холодну воду. Після цього знімаємо шкірку, яка зійде дуже легко.

3. Нарізаємо помідори дрібними кубиками.

4. Болгарський перець також треба підготувати. Його можна запекти в духовці, на грилі або прямо на вогні, якщо у вас газова плита. Запікати можна прямо до черна, не бійтеся. Після цього прибрати перець в поліетиленовий пакет хвилин на 10. Після цього легко почистити шкірку.

5. Ну і самий простий спосіб, це просто почистити ножем або краще гострої овочечисткою, як картоплю. Але намагайтеся зняти тільки шкірку, не знімаючи разом з нею м’якоть перцю. Після того, як очистили шкірку, видаляємо насіння з серцевиною і внутрішні перегородки і нарізаємо перець також на дрібні шматочки.

6. Молоду і смачну моркву нарізаємо абсолютно так само, як до цього інші нарізали овочі.

7. Цибулю і часник чистимо і дрібно нарізаємо.