Салат з фунчозы з огірками
Інгредієнти:
- Фунчоза — 300-500 р.
- Солодкий перець — 1 шт.
- Огірок — 1-2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Соєвий соус
- Часник — 2-3 зубчик
- Рисовий оцет — 30-50 мл
- Цукор — 2 ч. л.
- Сіль — 0,5 ч. л.
Приготування:
1. Ставимо на вогонь каструлю з водою. Води треба десь пів каструлі. Також ставимо на вогонь сковороду наливаємо трохи олії.
2. Морква нарізати тонкою соломкою і відправляємо на сковороду, де вже розігрілося рослинне масло.
3. Солодкий перець нарізаємо такий же соломкою, як і моркву, і додаємо його до моркви на сковороду.
4. Посипаємо все корейської заправкою, перемішуємо й даємо трохи просмажиться на повільному вогні, навіть можна закрити кришкою.
5. Тим часом нарізаємо такий же соломкою огірок. Його покладемо в окремий посуд, поки. Чистимо часник.
6. У закипілу воду кладемо половину пачки (2 рулони) фунчозы, накриваємо кришкою і даємо постояти 7-10 хвилин. Плиту відразу вимикаємо.
Готуємо соус.
7. У глибоку пиалушку насипаємо цукор і сіль.
8. Додаємо оцет, звичайно можна не тільки рисовий, але рисовий дуже поєднується за смаком. Додайте оцет теж за смаком.
9. Додаємо соєвий соус, приблизно стільки ж, скільки і оцту або трохи менше. Наш соус готовий.
10. Тим часом морква і перець готові, вимикаємо вогонь і додаємо до них огірок. Закриваємо кришкою. Вогонь не включаємо.
11. Фунчоза вже готова, відкидаємо на друшляк і промиваємо гарячою водою. Хто хоче, може порізати її ножицями, як у попередніх рецептах.
12. В овочі на сковороді, додаємо наш соус. Цукор і сіль в ньому практично вже зовсім розчинилися.
13. В наш готовий маринад викладаємо фунчозу. Хтось додає в маринад імбир, хтось гострий перець, аджику і т. д. Якщо любите гостріше, кисліше, додайте за смаком свої добавки, пробуючи, щоб не перестаратися.
14. Все ретельно перемішуємо.
Салат з фунчозы готовий.
Приємного апетиту!